McLaren: "Am interpretat gresit prognoza meteo"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 03.04.2010
Lewis Hamilton si Jenson Button au admis ca au utilizat o strategie gresita in calificari, considerand ca ploaia nu va reveni la Sepang dupa incetarea primei averse.

Lewis Hamilton si Jenson Button au iesit pe circuit la mai bine de 7 minute de la inceputul primei parti a calificarilor, dupa ce au asteptat oprirea ploii. Dupa numai cateva minute, o rafala de ploaie si mai puternica s-a abatut asupra circuitului, iar cei doi piloti ai echipei McLaren au fost in imposibilitatea de a stabili un timp competitiv. Hamilton a admis ca strategia a fost gresita, insa spera ca lucrurile sa se indrepte in cursa de duminica.

"Cred ca am plecat un pic prea tarziu, dar am iesit in acelasi timp cu echipele de top, asa ca am avut ghinion. Am avut un weekend bun pana acum, dar nu ne asteptam sa mai ploua si circuitul a devenit din ce in ce mai ud, asa ca nu am putut sa imbunatatesc timpul", a declarat britanicul, care va lua startul in cursa de pe locul 20.

Coechipierul sau obtinuse promovarea in Q2, insa a ramas blocat pe pietris si nu a mai putut continua calificarile, astfel ca va pleca in cursa de pe locul 17.

"In principiu, am citit gresit prognoza. Ne-am gandit ca nu mai vine ploaia si am asteptat, dar este evident ca am gresit.

Primul meu tur pe pneuri intermediare a fost bun, dar am acvaplanat si am iesit in decor. Nu am putut sa fac nimic si am ramas blocat in pietris. Sper ca nu am stricat nimic, pentru ca am ramas in pietris cu motorul pornit sperand sa ies de acolo, dar nu a fost cazul", a explicat ampionul mondial.

Nici Ferrari nu a reusit sa promoveze in Q2, Fernando Alonso urmand sa plece de pe locul 19, iar Felipe Massa de pe 21.

Via | Autosport

Comentarii (8)

  • Cand putem afla daca Button a deteriorat in mod grav ceva la masina? Danke
    3 5
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    maine in cursa :))
    7 1
  • salutare
    nu pot sa nu remarc faptul ca este pentru a doua oara comsecutiv cand strategii McLaren o dau in bara!nuai inspiratia lui Button,aa facut ca acesta sa castige in Australia.Ce diferenta fata de anul trecut,cand strategii McLaren o nimereau de fiecare data,acum insa se pare ca s-au culcat pe op ureche vazand ca au masina mai buna ca anul trecut!!
    3 2
  • inca o data
    nu prea se mai pupa strategiile nu stiu ce se intampla dar ceva miroase
    2 0
  • sigur
    miroase a ploaie
    0 1
  • ctlnmihai
    mad79
    Martin Whitmarsh a declarat urmatoarele..La inceputul calificarilor am verificat prognoza meteo , noi si alte echipe si aceasta indica faptul spre sfarsitul calificarilor , nu vor mai fi precipitatii dar vremea a fost schimbatoare asa nu poti sa dai vina decat pe meteorologul de serviciu (We relied on the weather radar, with the benefit of hindsight we got it wrong and we )
    2 0
  • ctlnmihai
    mad79
    * we got it wrong and we accept it
    2 0
  • salutare
    PASTE FERICIT!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru