McLaren anticipează penalizări pe grilă şi rezultate modeste în Belgia

de Daniel Popescu
Marti, 18.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piloţii McLaren vor fi penalizaţi pe grila de start din Belgia pentru utilizarea unor noi motoare, iar echipa anticipează performanţe modeste din cauza configuraţiei circuitului.

Honda va introduce în Marele Premiu al Belgiei un update major pentru unitatea de propulsie care vizează în special motorul cu combustie internă, iar japonezii speră să ajungă deja la nivelul rivalilor de la Ferrari.

Totuşi, perspectivele pentru etapa de la Spa-Francorchamps nu sunt încurajatoare, în special din cauza faptului că Fernando Alonso şi Jenson Button vor fi penalizaţi pe grila de start, iar circuitul nu se potriveşte caracteristicilor monopostului McLaren.

"Cursa belgiană va fi în mod sigur dificilă pentru echipa şi piloţi pentru că ne aşteptam la penalizări pe grila de start şi la un circuit lung şi neiertător cu unitatea de propulsie. Cu toate acestea, McLaren se concentrează să îmbunătăţească cursă de cursă. Ştim că putem învăţa multe de la circuit pentru viitorul apropiat şi sperăm să scoatem lucruri pozitive de la acest weekend", a declarat Yasuhisa Arai, şeful de motorsport al Honda.

Urmareste Automarket
La rândul său, Alonso a admis deja că performanţele echipei McLaren nu vor fi la înălţime în Belgia şi Italia, însă speră ca ulterior progresele să fie mai uşor de cuantificat.

"Următoarele curse vor fi importante pentru noi.

Trebuie să continuăm momentul bun şi, cu îmbunatăţirile pentru monopost şi motor, aşteptam un progres şi o corelare bună între simulator şi performanţă de pe circuit. S-ar putea ca asta să nu apară la suprafaţă la Spa sau la Monza, dar vom continua dezvoltarea în fiecare cursă", a explicat dublul campion mondial. 

Via McLaren

Comentarii (6)

  • FLorin
    Parca faceau un update la motor si ajungeau la nivelul Ferrari...asta inseamna rezultate modeste? Pana acum ce rezultate au avut...sau nu au avut?
    Declaratii aiurea.
    21 1
  • Cine ii mai intelege? Se contrazic la greu.
    20 1
  • dupa felul in care comunica, echipa chiar il merita pe galactic... sunt din acelasi aluat !!!
    13 14
  • serban
    Aerodinamică "la nivel Mercedes", motor "la nivel Ferrari" și se așteaptă la rezultate modeste !!! Băi băieți, rău, rău de tot ați nimerit bara în parteneriatul ăsta cu Honda ...
    15 3
  • Mclada asta...........
    0 1
  • La nivel de discurs sunt in contradictie ce spun cei de la Honda(superoptimisti) cu ce spun cei de la Mclaren(realisti). Personal nu-i vad impreuna in 2017 daca asa o tin.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru