McLaren exclude construirea propriului motor pentru Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.02.2012
McLaren insistă că nu plănuieşte construirea propriului motor pentru Formula 1 şi intenţionează să continue parteneriatul cu Mercedes.

Presa internaţională a speculat că McLaren intenţionează să schimbe furnizorul de motoare după ce Mercedes a decis să-şi construiască propria echipă de Formula 1 în 2010, principalele ţinte fiind Honda şi Pure, compania care vrea să debuteze în Marele Circ în 2014.

De asemenea, a existat ipoteza că McLaren şi-ar putea construi propriul motor cu care să concureze în Formula 1, însă şeful Martin Whitmarsh a explicat miercuri că acest lucru nu ar avea niciun sens din punct de vedere economic.

Principala explicaţie este ca realizarea unui motor ar necesita fonduri substanţiale, mai ales în condiţiile în care constructorul britanic nu vinde foarte multe maşini sport.

"Formula 1 este un mediu foarte competitiv pentru a promova brandurile auto şi pentru a defini branduri. Dar nu avem niciun plan pe termen scurt, mediu său lung să construim propriile noastre motoare. Avem un mare respect pentru ceea ce a reuşit Ferrari, dar noi vom face lucruri pe calea noastră.

Oamenii vor continua să speculeze din cauza programului nostru pentru maşini de stradă, dar nu are niciun sens pentru noi", a precizat britanicul.

McLaren utilizează motoare Mercedes din 1995, iar unităţile germanilor sunt considerate cele mai bune din Formula 1, motiv pentru care Whitmarsh admite că prelungirea actualului contract scadent în 2015 este foarte posibilă.

"Am avut un parteneriat grozav cu Mercedes-Benz în ultimii 18 ani şi probabil că ei fac cel mai bun motor din F1. Motivaţia de a schimba este foarte scăzută. Ne bucurăm de acest parteneriat şi intenţionăm să-l continuăm pentru un număr de ani",  a încheiat el.

Via | McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru