McLaren: "Noul monopost va aduce inovaţii care pot fi contestate de rivali"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.01.2012
McLaren susţine că noul monopost pentru 2012 va include numeroase inovaţii tehnice care ar putea atrage proteste legale din partea rivalilor.

McLaren va lansa miercuri noul monopost MP4-27 cu care va concura în sezonul 2012, iar echipa britanică a dezvăluit că a optat pentru o strategie riscantă cu numeroase inovaţii de design.

Fosta campioană mondială susţine că aceasta este singura metodă prin care poate învinge supremaţia celor de la Red Bull Racing, însă nu exclude posibilitatea ca echipele rivale să conteste anumite tehnologii prezente pe noul monopost.

"Există inovaţii tehnice pe monopost care vor fi evidente imediat  ce le vezi. Ne pregătim pentru luptă (n.r - în privinţa legalităţii inovaţiilor). În ultimii doi ani am început mult în spate, iar asta este foarte dezamăgitor. Dar din punct de vedere statistic i-am prins din urmă pe rivali mai repede decât oricine când am fost în urmă. Până la primele teste de la Jerez, inginerii nu vor şti dacă au avut soluţii bune", a declarat Geoff McGrath, directorul executiv al McLaren Applied Technologies.

Potrivit unor surse neoficiale, McLaren a decis să se concentreze pe performanţa pe un singur tur de pistă, într-o încercare de a opri seria impresionantă de pole position-uri obţinute de Red Bull Racing în ultimii doi ani.

De altfel, McGrath susţine că McLaren a avut un monopost mai bun decât Red Bull la finalul sezonului trecut, însă avantajul austriecilor a fost reprezentat de performanţele lui Sebastian Vettel în calificări.

"Vettel trebuie să fie un pilot briliant, pentru că la finalul anului trecut am avut cu siguranţă cea mai bună maşină, dar el continua să ne învingă. Încercam să ne dăm seama ce face exact de este atât de bun. Cum reuşeşte să fie atât de rapid în calificări de fiecare dată? Noi credem că este abilitatea pilotului. Nu există nicio 'şmecherie' la monopost, pur şi simplu obţine mai mult de la el decât noi", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (8)

  • @Geoff McGrath despre Vettel
    Frumoase cuvinte, mai ales ca vin din partea rivalilor. Poate cei care-l contesta pe Vettel invata si ei ceva din asta.
    17 0
  • McLaren
    "...la finalul anului trecut am avut cu siguranţă cea mai bună maşină, dar el continua să ne învingă"-asa deci degeaba "he's the fastest man on the track" daca acel "puta mica" (proreclit/vazut asa de unii McLaren-isti) termina cursa cu zeci de secunde mai devreme si cu o diferenta de cateva pozitii.
    6 5
  • putin probabil..
    ..pentru ei Vettel va ramane un pilot slab dar cu o masina puternica. Nu o sa accepte niciodata realitatea.
    6 5
  • Victor T
    @Vettel
    Ce spun cei de la McLaren este dragut si cu siguranta de apreciat, dar din cate am observat eu, majoritatea fanilor McLaren sunt printre detractorii lui Vettel.
    6 1
  • McLaren
    Eu sper ca si anul acesta McLaren sa aiba cea mai buna masina, caci in felul asta "maimuta" va fi si mai injosita de rezultatele ei: constientizand si spunandu-si singura ca nici cu cea mai buna masina nu e in stare de rezultate similare cu ale lui Vettel.De acum va spun ca anul acesta batalia va fi intre Vettel, Button si Alonso.Ordinea de la sf.clasamentului nu stiu care va fi, insa oricine ar castiga m-ar incanta caci in prezent ei sunt pilotii de top:Vettel-pentru rezultatele obtinute pana acum in ciuda tineretii, Button-pentru cat de calculat e in cursa si Alonso-pentru cat de mult trage de masina scotand ce se poate mai bun din ea.
    4 7
  • mavricu
    dap, am observat şi eu. Are alonso un fel de baţ cu o roată turtita in capat, legata de masina si trage de ea toata cursa. Asa au si ceilalti, dar Alonso mai si trage nu doar invarte.
    5 3
  • ctlnmihai
    Baftă Mclaren..și da 70% din succesele lui Vettel s-au datorat faptului că a a avut un monopost performant și un coechipier care nu i-a dat o replică ca în primul an de dominație Mclaren
    3 7
  • ctlnmihai
    ca în primul an de dominație Red Bull*..Apropo admin lansarea este la 11 am gmt,ora 13 ora României.nu ora 12
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru