McLaren şi Honda îşi plasează piloţii preferaţi la echipa ART din GP2

de Daniel Popescu
Joi, 23.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren şi Honda au iniţiat un amplu parteneriat cu echipa ART din GP2, în cadrul căruia îşi plasează piloţii preferaţi cu scopul de a căpăta experienţă pentru o carieră în Formula 1.

Esential 2 este numarul pilotilor plasati de McLaren si Honda la echipa ART din GP2
2015 este sezonul din care mcLaren va utiliza din nou motoare Honda
McLaren se pregăteşte intens pentru începerea parteneriatului cu Honda pentru motoare începând din sezonul 2015. Cele două părţi au dezvăluit joi că planurile nu se limitează doar la Formula 1, ci şi la formarea unei alianţe cu echipa ART din GP2, competiţia care a oferit cei mai mulţi piloţi în Marele Circ în ultimii ani.

Conform proiectului, Stoffel Vandoorne, unul dintre piloţii sprijiniţi de britanici, va concura pentru ART în sezonul 2014 şi va juca şi rolul de pilot de rezervă pentru McLaren. În plus, Honda l-a plasat la aceeaşi echipă pe japonezul Takuya Izawa.

Cei doi piloţi vor avea astfel ocazia să capete experienţă la una dintre echipele de top din GP2, iar obiectivul este ca aceştia să fie pregătiţi pentru o eventuală carieră în Formula 1.

Practic, McLaren a deschis calea pentru o posibilă colaborare cu un pilot japonez, chiar dacă Izawa a concurat până în prezent doar în competiţiile Super Formula şi Super GT din Japonia fără să impresioneze prin rezultate.

"Plănuiesc să iau în serios responsabilităţile de pilot de rezervă al echipei McLaren, din moment ce îmi plac aspectele tehnice ale weekendurilor de Formula 1. Voi face tot ce pot pentru a-i ajuta pe cei doi piloţi ai echipei, Jenson Button şi Kevin Magnussen, pentru a obţine cele mai bune rezultate în acest sezon", a declarat Vandoorne.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Bravo!
    Fara o echipa de "juniori", nu poti avea rezultate in viitor...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru