McLaren sugerează că se va despărți de Honda: "Nu putem să așteptăm ca lucrurile să se îmbunătățească"

de Daniel Popescu
Luni, 12.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eșecul înregistrat în Canada determină McLaren să sugereze că este în căutarea unor soluții pentru a renunța la motoarele furnizate de Honda.

Fernando Alonso a fost foarte aproape să obțină duminică primul punct pentru McLaren din acest sezon. Spaniolul concura pe locul 10 în cursa de la Montreal, însă motorul Honda a cedat cu numai două tururi înainte de final, astfel că McLaren a rămas singura echipă care nu a obținut niciun punct în acest sezon.

La finalul cursei, Zak Brown, directorul executiv al celor de la McLaren, a sugerat public că este momentul că echipa britanică să ia o decizie cu privire la furnizorul de motoare pentru sezonul următor, întrucât McLaren nu-și permite să continue această serie neagră.

"Vorbim despre diferite opțiuni și lucruri pe care le-am putea face pentru a rezolva această situație. Această întâmplare întărește faptul că nu putem să așteptăm să vină și lucruri bune. Trebuie să fim proactivi în această privință", a explicat el.

În plus, Brown s-a arătat iritat și de faptul că presa a relatat că McLaren a ratat primele puncte ale sezonului și ca astfel de situații s-au întâmplat prea des în acest sezon.

"Unii oameni au spus puncte, dar a fost o ușoară exagerare.

Ar fi trebuit să fie un punct. Motorul a cedat fără niciun avertisment. Pare că poți pune acest interviu în reluare pentru multe curse din acest an", a adăugat el.

În primele 7 curse ale anului, Alonso și coechipierul său Stoffel Vandoorne au suferit împreună 10 defecțiuni tehnice la motoare.

Via SkySports

Comentarii (18)

  • Asa frate ...
    10 0
  • Un motor Ferrari (2017) pentru Alonso, cred ca ar fi extraordinar. Heitarii de genul Mirciulica cred ca ar vorbi singuri pe strada, dar pentru competitie ar fi fantastic.
    15 0
  • husqvarna era totusi parca mai fabila
    10 5
  • Am o presimțire precum ca Honda își revine la Baku.
    4 11
  • @Hami, daca ar fi demonstrat Honda pana acum ca fac progrese, ar fi fost altceva.
    14 0
  • razvanis
    2 motoare pe 7 curse inseamna 14 sanse sa crape din care 10 s-au implinit, dezastruos e putin spus.
    11 0
  • Plus cele 7 unitati folosite in testele din iarna... Si au fost 8 (opt) zile de teste...
    9 0
  • Actualul monopost Mclaren cu un motor Mercedes ar fi peste Red Bull. Au un sasiu reusit. Se vedea cum iesea din viraje. E normal ca englezii sa fie nervosi pe Honda. Cu cat mai repede divortul cu atat mai bine.
    11 1
  • Eu v-am spus ca pe unde trece Alonso se alege praful. Whu's next?
    1 22
  • @. Nu stiu ce s-ar fi facut lumea fara Nostradamusi ca tine, ca de altfel si limba engleza.
    In alta ordine de idei, sper ca McLaren sa-si rezolve cat mai repede problemele, F1 are nevoie de cat mai multe echipe care sa se bata pentru victorie.
    10 3
  • am corectat, orbule, cu mult inainte sa graiesti matale
    0 7
  • Cei de la McLaren probabil negocieaza cu cei de la Mercedes, care poate le-ar furniza o unitate de propulsie incepand cu 2018, dar asta nu inseamna ca cei de la McLaren vor lupta pentru victorii in 2018...
    In acest sezon speranta statea in Ferrari si Red Bull dar... sa fim seriosi cei de la Red Bull nu prea au sanse la victorii, in afara de varianta in care Verstappen ii scoate de pe pista atat pe Hamilton, cat si pe Bottas si Vettel. Sau poate sa-l scoata si pe Raikkonen? Sunt multe variante de luat in vedere :P
    7 1
  • Ce-i in schimb foarte interesant este faptul ca cei de la Renault nu vor sa mai dezvolte unitatea de propulsie pentru acest sezon, si motivul este ori nu doresc sa le oferte noua varianta celor de la Red Bull ori... pur si simplu dezvolta o varianta special pentru monopostul lor, exclusiv. Cei de la Renault si-au schimbat foarte repede atitudinea fata de cei de la Red Bull, dupa ce au cumparat echipa Lotus. O miscare interesanta in trecut era ca cei de la Red Bull sa le fure contractul cu Honda al celor de la McLaren, dar in acest moment... in afara de Sauber care's cam in faliment, nu cred ca-i doreste nimeni.
    6 0
  • husqvarna era totusi parca mai fabila

    Ceea ce se produce pentru f1 nu are nici o legatura cu masina de pe strada. La masini pt utilizatorul casnic inca sunt acolo sus, peste nemti desigur.
    2 1
  • huh, in sfarsit, se muta ceata de vaitareti de la McLaren, sa vedem unde :))))))))))))
    3 1
  • Asa e, MIrcea, vei ramane singur sa plangi pentru McLaren ca in vremurile bune
    1 1
  • E o decizie dificila de luat totusi..si cu un motor Mercedes ,Mclaren s-ar lupta doar pentru niste puncte sau eventual niste victorii .Nu cred ca Mercedes ar vrea ca Mclaren sa castige niste titluri in dauna lor..Pe urma din ce spuneau comentatorii pe la tv , echipele client au primit abia in Canada ugrade-ul de motor..Pe de alta parte Honda in log sa avanseze cu motorul arata ca-n primul an..Oricum va fi o decizie grea de lyuat pentru sefii de la Mclaren
    3 0
  • vrem motoare FERRARI si punct
    5 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru