McLaren: "Sunt şanse să folosim noul nas în Spania"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.05.2012
Mclaren a confirmat că există şanse să utilizeze la Barcelona noul nas înălţat evaluat săptămâna trecută la Mugello.

Presa internaţională a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că McLaren a evaluat în cadrul sesiunii de teste de la Mugello de săptămâna trecută un nou nas pentru monopostul MP4027, mai înălţat decât cel utilizat în primele patru curse ale sezonului.

Prima ipoteză a fost că britanicii nu vor implementa noul design, întrucât niciunul dintre piloţii titulari nu a participat la test, însă şeful Martin Whitmarsh a dezvăluit miercuri că există o şansă ca nasul să fie prezent pe monopost în cursa de duminică.

"Există o şansă rezonabilă să îl vedem duminică, atunci când va fi prima oară când piloţii noştri îl experimentează. Am obţinut mult feedback de la Mugello, aşa că avem date pentru a-l seta şi putem găsi performanţă suplimentară pe circuit", a declarat britanicul.

Whitmarsh susţine că McLaren intenţionează să adopte noul nas datorită beneficiilor aerodinamice, întrucât noul design permite o mai bună circulaţie a aerului în partea din spate a monopostului.

"În cazul nasului şi a aripii faţă, pilonii ataşaţi sunt foarte diferiţi şi există şi alte diferenţe subtile.

În zilele noastre, în partea critică a monopostului cauţi să găseşti îmbunatăţiri foarte mici. Există o mulţime de restricţii în jurul spatelului monopostului, aşa că îmbunătăţeşti mai mult prin gestionarea circulaţiei aerului care soseşte acolo decât prin dezvoltarea în sine a părţii din spate", a adăugat el.

McLaren speră ca îmbunatăţirile la designul nasului să fie suficiente pentru a putea înregistra progrese şi pentru a reveni în lupta pentru victorie după rezultatele mai puţin convingătoare din Bahrain.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru