McLaren: "Vettel s-a comportat ca în cursele pentru juniori"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.08.2010
Martin Whitmarsh l-a criticat pe Sebastian Vettel pentru "greşeala de începător" în urma căreia Jenson Button a fost nevoit să abandoneze. Germanul şi-a cerut scuze pentru incident.

Sebastian Vettel concura pe locul trei în Marele Premiu al Belgiei în momentul în care a iniţiat un atac la adresa lui Jenson Button.

Din cauza faptului că ploaia tocmai începuse să cadă la Spa-Francorchamps, Button a frânat mai devreme în viraj, iar Vettel l-a evitat, a pierdut controlul volanului şi l-a lovit în lateral pe adversarul său. Acesta a fost nevoit să abandoneze, în timp ce Vettel a primit imediat o penalizare de tip drive-through.

La finalul cursei, Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, l-a criticat pe Vettel pentru modul în care a gestionat duelul, considerând că pilotul echipei Red Bull s-a comportat precum în cursele de juniori.

"Nu mă aşteptam să văd asta în Formula 1, este mai mult o reminiscenţă a unei competiţii de juniori. Pentru mine, o penalizare de tip drive-through a părut destul de uşoară. Trebuie să spun că a fost o greşeală destul de ciudată. Am realizat că nu a fost intenţionată, dar a fost ciudată. Dacă mergea pe interior avea aproape 8 cm, aşa că Dumnezeu ştie la ce s-a gândit.

A fost frustrant, dar aşa se întâmpla în sporturile cu motor şi trebuie să mergem mai departe", a declarat britanicul.

La rândul său, Vettel a admis că a comis o greşeală şi şi-a cerut scuze, afirmând că obiectivul său a fost să-l depăşească pe Button pe exterior în zona de frânare.

"În primul rând, îmi pare rău. Evident, nu a fost intenţia mea să-i distrug cursa. Am fost aproape şi mai rapid decât el. În momentul în care Robert Kubica a ajuns în spatele meu am ştiut că ne va depăşi pe amândoi pe linia dreaptă pentru ca noi nu eram cei mai rapizi. Am fost foarte aproape de câteva ori, dar din păcate niciodată suficient de aproape. Am încercat să-l depăşesc pe exterior în momentul frânării. Când am schimbat direcţia de pe interior pe exterior, am pierdut controlul volanului în momentul frânarii din cauza unei denivelări şi apoi nu am mai putut să o controlez şi din păcate am intrat în Button", a explicat germanul modul în care s-au derulat evenimentele din perspectiva sa.

Vettel a terminat cursa pe locul 15, nu înainte de a fi implicat în alte două incidente, dintre care unul l-a avut drept victima pe Vitantonio Liuzzi (Force India).

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (12)

  • Vettel
    Baiete acum cateva zile te apreciam pentru spusele tale ce-mi dateau impresia ca ti-ai revenit sau te-ai maturizat iar azi ma faci sa cred ca ti-ai facut echipa sa-si dea pumni in cap de suparare si dezamagire.
    21 7
  • Vettel
    Bubico cel mic si rasfatat. Cu punctele pierdute pe barba lui, adunate la ce a strans, putea conduce detasat, dar asa...
    17 4
  • Vettel
    Nu cred ca a-ti vrea sa stiti ce inseamna presiunea pusa pe un pilot care tinde sa lupte pentru titlu . Eu zic sa taceti decat sa spuneti alte prostii,daca tineti cu un pilot si va dezamageste imediat voi il jigniti.Recunosc ca Vettel mai are mult de invatat dar asa devii un pilot profesional. Asa cum a fost Hamilton la inceput asa este si el acum .
    PS.gandeste inainte sa spui ceva .
    6 18
  • Hey
    Sa nu uitam totusi ca victima aici a fost Button
    15 1
  • salutare
    nu a inceput nici o ploaie,in momentul in care aintrat Vettel,in Button!Englezul a spus imediat dupa cursa la microfonul BBC,ca in aceea zonaera uscat si ca oa lasat o portita de 3 inch,lui Vettel!Asa ca rectificati informatia!
    Tot Button a mai spus ca la prima intrare la boxe,ar fi schimbat aripa fata care avea o bucata lipsa si asta il facea sa piarda timp pe sectoarele de viteza in comparatie cu pilotii din spatele sau!!!
    10 2
  • vettel
    va rog sa-l scuzati pe domnul Vettel- l- a confundat pe Button cu Webber ha,ha. mare pilot Vettel
    10 5
  • @iulianimi
    E mare pilot, in cazul in care tu te uiti la alte curse sau il admiri pe Massa ori Hami.
    Doar ca are si un comportament diferit. Are timp sa castige titlul mondial... iar apoi nu cred ca se mai opreste din victorii. Cand prinzi gustul, e greu sa te mai lasi, mai ales un pilot ca Vettel care se lupta foarte mult. Doar ca trebuie copt, trebuie sa fie mai dur... si sa se calmeze; dar oricine in locul lui vettel ar fi facut greseli, asa ca n-are rost sa comentam.
    Iar apoi sa spui ca Vettel n-are valoare ca pilot, inseamna ca ai slabe cunostinte de F1;
    3 10
  • Video
    http://www.youtube.com/watch?v=7ldJlfZEhcA
    3 1
  • conjunctura !
    Analizand in ansamblu situatia cu accidentul este mjlt mai clara.
    Cu cateva turururi inainte Button primeste un mesaj tactic de la boxe. Treci pe dif, selectorul transmisiei pentru a putea putea amana schimbarea gumelor pana se clarifica situatia cu ploaia, care ba venea ba nu venea.
    Din acel moment Hamilton se departa vizibil ( dupa incident acesta a si primit un mesaj de la boxe: Button si vettel au abandonat, ceilalti se apropie acuma de tine dar suntem cu ochhi pe ei) Vettel vazand ca este obstructionat de Button si stiind ca pe portiunile cu linii drepte nu are cum trece de Button a fortat, observand acolo o usoara ezitare la acesta.
    Whitmarsh normal ca il condamna pe Sebi, daca era la ei l-ar fi acuzat pe Button ca a cauzat incidentul .
    1 3
  • buna
    imi poate spune cineva unde pot vedea conferintele de presa???dupa cum bine stim TVR nu le transmite....


    oricaruia dintre piloti i se poate intampla...si cum zicea cineva mai sus...presiunea de pe umeri sai atunci cand face si o gafa si colegul sau ajunge pe primele locuri e f mare...mai are de invatzat dar e bun ...va fi mare pilot...
    1 0
  • ctlnmihai
    Vettel
    Daca Vettel simte presiunea cand coechipierul lui se numeste Mark Webber ,atunci ma intreb ce s-ar fi intamplat daca in locul
    lui Webber ar fi fost Alonso sau Hamilton ..daca nici anul asta nu castiga titlul cand are monopostul cel mai performant.. nu-l vad bine pe Vettel
    3 2
  • camicaze
    da pe Vettel pilotul camicaze nu il penalizeaza nimeni numa pe Schumacher sau asta ie politica in F1?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru