Mercedes exclude despartirea prematura de McLaren

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.11.2009
Mercedes nu are nicio intentie sa renunte la parteneriatul cu McLaren care expira in 2011, desi este foarte aproape de a cumpara pachetul majoritar de actiuni la Brawn GP.

Presa internationala speculeaza ca Mercedes va cumpara in curand 75% din actiunile echipei Brawn GP, fapt care pune in umbra parteneriatul constructorului german cu McLaren. Mercedes detine in prezent 40% din actiunile echipei McLaren, iar contractul de colaborare dintre cele doua parti expira la finalul sezonului 2011.

In mijlocul zvonurilor privind o despartire prematura dintre McLaren si Mercedes, germanii si-au reafirmat intregul sprijin pentru echipa condusa de Martin Whitmarsh. Mercedes justifica aceasta decizie prin prisma faptul ca relatia se afla la cel mai bun nivel din ultimii ani.

"Exista o decizie ferma ca avem o colaborare pe termen lung cu partenerii nostri de la McLaren. In loc sa intru in speculatii, trebuie sa remarc ca aceasta echipa lucreaza mai bine impreuna decat oricand in trecut. Baietii au facut o treaba remarcabila, pentru ca eram complet pierduti la inceputul sezonului. Cred ca ultimele cinci sau sase luni a fost probabil cea mai buna perioada de invatare din istoria McLaren si asta demonstreaza ca aceasta echipa este mai puternica decat niciodata", a declarat Norbert Haug, directorul de motorsport al Mercedes, pentru publicatia Autosport.

Haug a refuzat sa comenteze speculatiile legate de cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Brawn GP, sugerand ca Mercedes nu a luat inca o decizie definitiva in privinta planurilor sale.

"Nu este potrivit sa discutam alte optiuni discutate pe plan intern.

Nu s-a luat nicio decizie. Singura decizie este ca suntem aici, parteneri (n.r. - cu McLaren) si suntem conectati pentru o lunga perioada de timp", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Haug, McLaren, Mercedes

Comentarii (8)

  • ctlnmihai
    Mercedes exclude despartirea prematura de McLaren
    e o veste rea ptr. unii fani Ferrari care prevedeau sfarsitul echipei Mclaren dupa despartirea de Mercedes
    0 0
  • n use va intampla asta
    niciodata
    0 0
  • @McLaren drivers 2010
    Kimi's arrival is okay with the Hamiltons.According to British sources Anthony and Lewis Hamilton would not be excited at all about the idea that McLaren would hire Kimi Räikkönen as Lewis' teammate.

    Anthony Hamilton wanted to correct such allegations through Turun Sanomat.

    - Firstly, I must say that Lewis or I do not have any authority over the McLaren driver decisions. But if championships are needed badly, then I think Kimi is also needed to the team. Kimi is the best driver that is available. Lewis and Kimi would encourage each other in the best way to higher results.

    If Raikkonen reaches an agreement with McLaren, it means that the one who would need to leave the team is Heikki Kovalainen, whose option for continuing expired already at the end of July.

    - If I would make the choice between Kimi and Heikki, I would take Kimi, but I do not have anything against it if Heikki continues, the father of Hamilton explained.

    - We have always liked Heikki. He's a great teammate, who does his job well. In turn Kimi is a cool type of guy. I think he is the number one choice and the best driver, who could come to Lewis' side to this team, Hamilton says, and looks forward to how Räikkönen's managers' and Martin Whitmarsh's negotiations progress this week. ___________sursa: Turun Sanomat (Finlanda) http://www.ts.fi/f1/uutiset/85542.html
    0 0
  • NeoGalaxy
    @McLaren
    Domane, ce a scris sus Alexandra este cel mai bun lucru care se poate intamplat pentru Ferrari. Sper din tot sufletul ca Kimi sa ajunga la McLaren. Ultimele 2 randuri arata si cat de iubit o sa fie acolo mai ales daca il va bate pe Lewis. Sper din tot sufletul sa se intample revenirea lui Kimi la McLaren. Este o ocazie exceptionala mai ales daca Lewis va incerca sa-l bata la fiecare cursa pe Kimi. Super tare. Neaparat trebuie sa se intample asa ceva. Neaparat!
    0 0
  • Neo...
    ...stii tu vorba aia "ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se intample"? ;o) Inteleg ce vrei sa spui si de unde bucuria ta nedisimulata, dar eu personal cred ca daca chiar s-ar intoarce Kimi la McLaren, langa Lewis, n-o sa ai motive de bucurie. Si nici Ferrari. Parerea mea...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @marianescu
    Inseamna ca nu-l cunosti nici pe Lewis si nici pe Kimi, dar eu imi doresc sa ajunga Kimi la McLaren. Citeste si tu mai atent (printre randuri daca vrei) sa intelegi cum sta treaba. Cica Kova, who dies his job well.... Lewis's side... oho... in contextul de mai sus explica tot.

    Tu iti doresti ca Kimi sa ajunga la McLaren pentru ca crezi ca il va bate pe Lewis si va avea o masina egala. Iti doresti ca tratamentul de la Ferrari pe care fanii lui Kimi l-au urat de la inceput sa fie aplicat la McLaren. Adica asa speri tu si restul fanilor. Tatal lui Lewis iti spune altceva si poate tu crezi ca nu intelegi ceea ce spune tipul acolo. Lui Kimi ii va lipsi Ferrari dar lui Ferrari nu-i va lipsi Kimi. Iti spun si de ce: la McLaren pilotul principal este Lewis care este sufletul echipei. Nu mai exista loc pentru altii fie ei talentati sau foarte foarte talentati. Ca dovata, Sebastian, Nico, Robert, piloti talentati nici unul nu a fost ofertat de McLaren si nici doriti acolo. Te prinzi singur de ce :)))) Si mai sunt si alti piloti talentati. Kimi doreste sa ajunga la McLaren pentru ca nu are alte optiuni, dar asta nu inseamna ca McLaren il vor cu adevarat.

    Adevarul este ca Ferrari au gresit masiv si sper ca s-au invatat. Dar vedem noi la anul care are dreptate :))) Mai grav este daca o am eu dreptate. Tine minte ce ti-am spus aici si vedem la sfarsitul sezonului. Uite adauga pagina asta la bookmarks ca sa fiu sigur ca nu uit de ea.

    Si inca ceva, McLaren nu are nici un strateg in echipa. Ferrari au deja 2. Poate te prinzi care sunt aia.
    0 0
  • Kimi
    Oricum la Ferrari a fost numarul doi in fata legendarului,extraordinarului si inegalabilului Massa, asa ca ce mi-e tute ce mi-e mande ,nu are ce sa piarda.Se va distra in continuare la Ferrari, Alonso cu dubleta Massa-Schumi asa ca din acest pct. de vedere va fi egalitate.Ham va fi cu Anthony ,Kimi cu Finlandia,Massa cu Schumacher iar Alonso cu Santander.Va place ???????!!!!!!!! ,,Cititi si voi printre rinduri daca vreti".
    0 0
  • Mercedes exclude despartirea prematura de McLaren
    ar fi pacat ca dupa atatia ani sa se desparta, sunt totusi doi giganti ai motosportului international care au facut o echipa buna cu multe rezultate bune
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru