Mercedes vrea sa ofere motoare pentru Honda

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.01.2009
Mercedes a anuntat ca este dispusa sa ofere motoare echipei Honda Racing in 2009 daca va ajunge la o intelegere financiara cu viitorul proprietar al team-ului.

Directorul departamentului de motorsport al Mercedes, Norbert Haug, a dezvaluit ca constructorul german este interesat sa ofere motoare echipei Honda Racing, dupa ce Ferrari a exclus luni aceasta posibilitate.

"Daca exista o solutie fezabila cu un investitor pentru acceasta echipa, am fi pregatiti sa discutam despre asta", a declarat oficialul german pentru publicatia Autosport.

"Dar trebuie sa exista un acord financiar. Nu poti oferi cadouri in acest moment si in acest climat financiar, dar am vrea sa ajutam pentru binele Formulei 1. Ross Brawn (n.r - seful Honda Racing), Nick Fry (n.r - CEO-ul Honda Racing) si toti ceilalti au facut o treaba foarte buna pana acum, asa ca daca putem fi in masura sa ii ajutam cu siguranta vom incerca sa facem asta. Dar fezabilitatea financiara este foarte importanta. Trebuie sa fie 100% antiglont".

Incepand din sezonul 2009, Mercedes furnizeaza motoare si pentru Force India, iar Haug a admis ca germanii ar avea si mai mult de munca in cazul unei intelegeri cu Honda.

"Nu este momentul ideal. Avem multe de facut cu KERS, cu noua limita de turatie a motoarelor si asa mai departe. Trebuie sa parcurgi distante mai mari cu motoarele pentru a demonstra ca unitatile sunt pregatite. Baietii de la Brixworth muncesc mai mult ca niciodata. Nici cand am schimbat la motoare V8 nu a fost atat de mult de facut ca acum", a adaugat Haug.

Declaratiile oficialului Mercedes vin la mai putin de 24 de ore dupa ce seful Ferrari, Stefano Domenicali, a exclus posibilitatea ca echipa italiana sa devina furnizor de motoare pentru Honda.

Taguri: Haug, Honda, Mercedes, motor

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru