Monaco aduce modificări circuitului după accidentul lui Perez

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.04.2012
Monaco a anunţat câteva modificări importante în configuraţia circuitului pentru a preveni producerea unui accident similar cu cel suferit de Sergio Perez anul trecut.

Organizatorii Marelui Premiu al statului Monaco au anunţat la sfârşitul acestei săptămâni o serie de modificări pentru circuitul de Formula 1.

Cea mai importantă dintre acestea vizează şicana de la ieşirea din tunel, acolo unde Sergio Perez a avut parte de un accident sever în calificările de anul trecut, care a fost mutată cu aproape 15 metri mai în spate.

În plus, suprafaţa asfaltică de la ieşirea din tunel până în şicana a fost nivelată, după ce analizele au evidenţiat o diferenţă de nivel de până la 20 cm, din cauza carreia numeroşi piloţi au pierdut controlul volanului în acea zonă a circuitului.

De asemenea, ieşirea de pe linia boxelor a fost lărgita şi îndreptată cu scopul de a permite o viteză mai mare pentru piloţi după efectuarea unui schimb de pneuri.

"Siguranţa este o preocupare constantă pentru organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain. Variatele măsuri implementate pun în prim-plan siguranţa piloţilor şi publicului şi demonstrează modernizarea continua a circuitului", au precizat organizatorii într-un comunicat de presă.

Via | ACM

Taguri: Monaco, circuit

Comentarii (1)

  • Bahrain?
    "Siguranţa este o preocupare constantă pentru organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain. " Cred ca Monaco ati vrut sa scrieti :)
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru