Monopostul Red Bull a devenit mai rapid pe liniile drepte

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.10.2010
Îmbunătăţirea sistemului de ventilaţie permite monopostului Red Bull să fie mai rapid pe liniile drepte, potrivit publicaţiei germane Auto Motor und Sport.

Unul dintre puţinele puncte slabe ale monopostului Red Bull Racing a fost performanţa pe liniile drepte, acolo unde rivalii de la McLaren şi Ferrari au obţinut constant rezultate mai bune.

Chiar dacă monopostul RB6 are o configuraţie aerodinamică care avantajează echipa în virajele lente, publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine că Red Bull Racing a remediat parţial deficienţele pe liniile drepte prin îmbunatăţirea suplimentară a sistemului de ventilaţie F-duct.

Informaţia a fost confirmată şi de Sebastian Vettel, unul dintre piloţii echipei, care a remarcat progresele chiar în Marele Premiu al Japoniei de la sfârşitul săptămânii trecute. "Nu mai pierdem atât de mult pe liniile drepte", a precizat germanul potrivit sursei citate.

Progresele realizate de Red Bull în acest sens sunt cu atât mai importante în lupta pentru titlul mondial cu cât următoarea etapă de Formula 1 va avea loc pe noul circuit din Coreea de Sud, caracterizat de trei linii drepte lungi.

Una dintre acestea are 1.2 km şi este cea mai lungă linie dreaptă din calendarul Formulei 1.

Cu numai câteva zile în urmă, şeful Christian Horner şi-a manifestat îngrijorarea că Red Bull ar putea pierde timp preţios pe liniile drepte ale circuitului din cauza configuraţiei monopostului.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru