Monoposturile de Formula 1 ar putea utiliza combustibil 100% sustenabil din 2025

de Alexandru Monenciu
Marti, 05.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Campionatului Mondial de Formula 1 își propun să lanseze o nouă generație de motoare până în 2025. Acestea ar urma să fie alimentate cu un combustibil 100% sustenabil, creat în laborat din deșeuri biodegradabile.

Sezonul următor de Formula 1 va reprezenta un moment de cotitură pentru toți cei implicați în acest campionat. Regulamentul a primit mai multe modificări, atât în ceea ce privește monoposturile cât și combustibilul cu care vor fi acestea alimentate.

Mai exact, în 2022, echipele vor folosi un combustibil E10, cu o concentrație de etanol de 10%.

Din 2025, însă, organizatorii își propun ca monoposturile să fie alimentate cu un combustibil 100% sustenabil, creat în laborator din deșeuri biodegradabile. Acest "carburant al viitorului" ar urma să fie mai eficient decât cel utilizat în prezent și va avea cu 65% mai puține emisii de carbon.

Nu numai monoposturile de Formula 1 vor putea utiliza acest combustibil, ci și mașinile obișnuite. Motoarele convenționale nu vor necesita modificări pentru a putea funcționa cu acest combustibil 100% sustenabil.

via Formula 1

Comentarii (15)

  • Seriff
    Cui pasa de emisii de carbon la F1? In afara de Edikk si alti hipsteri pensati, pe cine intereseaza?
    Ar trebui puse motoarele vechi V12 pentru sunet si spectacol, altceva in afara de emisii nu mai vad pe site-ul asta.
    28 5
  • De acord. Este dusa la extrem toată povestea. In felul asta ar trebui interzise și grătarele, pana la urma tot de placere le facem, nu prea au legătura cu foamea și emit carbon la greu ca doar nu le facem cu lupa.
    Bănuiesc ca o sa pună in difuzoare sunetul “vechilor” motoare sau mai ușor își pune fiecare ce vrea de pe telefon… direct in casti.
    20 4
  • @15:38.., ba da mai e și altceva... majoritatea știrilor încep cu: producatorul x vrea nu știu ce ori producatorul x ar putea sa facă nu știu ce
    8 3
  • mircea badea
    bazaconii... bateriile sunt viitorul...sunt sigur ca si un motor electric poate suna ca un v12 daca modifici anumite piese in el..
    4 14
  • Dacă ii pui un player și boxe ;)
    14 2
  • Seriff
    @mircea badea tu te auzi ce vorbesti?
    Te-ai uitat vreodata in viata la F1?
    Ca idee, exista de ceva timp Formula E, cu masini full electrice, ghice ce?
    Nu intereseaza pe nimeni, drept dovada multi constructori s-au retras din competitie, e pierdere de timp si de bani.
    Un fan al motorsportului nu se va uita la Formula E niciodata.
    11 3
  • M-am bucurat să văd nume noi dar după ce am citit... V8 V10 V12 v16 sunet(zgomot) Asta reprezintă pentru ei F1. Consumatori de mici și bere, posesori de BMW, maneliști. Sunt un ciudat, eu am alte opinii, alte valori. Chiar dacă pot murii și mâine dar știu că civilizația, poate chiar viața va dispărea din cauză poluării, a suprapopulării. Se nasc prea mulți proști și prea puțini oameni inteligenți. Nu mai avem selecție naturală. Acum avem venit minim garantat în toate țările democratice. Unii le zic civilizate.
    3 12
  • Seriff
    Da prietene, asta V8, V10, V12 reprezinta F1, astea au tinut in viata competitia din anii '50 pana de curand, au atras milioane de spectatori si telespectatori, faptul ca pe tine nu te pasioneaza e problema ta, du-te la parada LGBT pe trotineta daca aia iti place, ce treaba au micii si berea, manelele cu F1? Competitia se desfasoara pe toate continentele lumii, in Romania nu a fost niciodata si nici o sa fie, fiindca suntem in evul mediu dar visam la masini electrice in timp ce avem carute pe strazi si altceva in afara de ce face capra vecinului nu mai stim.
    Iar legat de poluare, ghici ce? N-a murit nimeni, nici pilotii, nici mecanicii, nici inginerii care au stat intre masinile alea mai mult decat ai stat tu in statie la autobuz, asa ca lasa-ne cu poluarea de la masini ca ucide ca e o mare minciuna, o mare vrajeala.
    17 2
  • ^ făcându-i pe alţii proşti te crezi inteligent? Din comentariu se vede că eşti atât de .....inteligent... încât nici nu-ţi dai seama.
    7 0
  • Consumul de „grătar”, mici și bere, manele, tatuajul și zgomotul cât mai mare fac parte din plăcerile LGBT. Dacă nu mă credeți întrebați-l pe multiplu campion. Cât despre poluare știți voi mai bine decât medicii întregii lumi. Ca și cu vaccinul. Ăia sunt niște proști, aveți voi surse de informare la care ei nu au acces. Ghinionul lor! Lipsa selecției naturale! Eu n-am făcut pe nimeni prost Nică.
    1 8
  • Seriff
    Pai zi-mi tu concret daca tot esti asa destept, cine din cadrul F1, pilot, mecanic,inginer, a murit concret din cauza poluarii?
    Nu e vorba de surse de informare, e vorba ca se vede cu ochiul liber minciuna, poluarea masinilor e fix nimic, nu moare nimeni de la ea, daca era pe bune dispaream demult toti.
    Dar ce sa sti tu, pun pariu ca esti genul care ti-ai facut toate cele 3 doze de vaccin si merge singur in masina cu 2 masti pe figura.
    Seara te uiti la digi speriat ca vine sfarsitul lumii si ca mori.
    9 3
  • Păi hai să-ți zic. M-am operat pe cord deschis la spitalul Fundeni(ICC Iliescu).Cât a durat internarea, înainte de operație și după am avut colegi de salon alți „norocoși”. 6 (șase) din zece erau șoferi profesioniști care respiră fumul străzii 8-10 ore pe zi. Mai era un lăutar și doi birocrați(8 ore în fața tastaturii). M-am documentat și șoferii care după program o ard pe alcool n-ajung la operație că îi vizitează AVC(accident vascular cerebral) cancerul de stomac sau ORL colon sau probleme cu rinichii(șoferii nu urinează când vor ei ci când pot). Și toate astea au legătură cu fumul pe care-l respiră. Viteji au fost mereu dar după ce o pățesc ar vrea să dea timpul înapoi dar nu mai pot. Media de viață a șoferilor profesioniști e mai mică cu vreo 12 ani. În articol se spune „Combustibil sustenabil” nu motoare electrice. Bănuiesc că știi ce este.
    2 1
  • Și da sper să fac și doza trei de vaccin când vor trece cele 180 de zile de la doza 2. Eu sunt mai prost și cred în medicină și știință nu în ce zic preoții sau Gigi contra că-i viteaz!
    1 7
  • Seriff
    Bafta, inseamna ca ai sistemul imunitar muci de slab, mai mergi pe jos si fa niste sport, ia si doza mea, daca tot crezi ca medicii iti vor binele.
    Legat de F1, iti zic eu, nu a murit nimeni de la nici o poluare, asa ca poti sa stai linistit, nu te obliga nimeni sa te duci la curse daca iti e frica de moarte de la fumul masinilor, stai acasa, fa-ti 8 doze de vaccin, stai cu 2 masti, stai sub pat, uita-te toata ziua la Digi si la Pro Tv, asculta tot ce iti zic medicii si guvernantii, ca doar iti vor binele.
    6 2
  • Bernie
    @^..Dacă nu ți place F1 asa cum este de ce te mai uiți la ea??Sau de ce mai comentezi pe aici când vezi ca ești contrazis de toată lumea..Comentează nenica pe site urile dezaxatilor progresisti ce vreți voi și lăsați ne dreaq în pace..Cat privește poluarea,viata,moartea și alte chestii din astea ar trebui sa știi ca de ce ți e frica nu scapi.Ai sa mori nebun și bolnav din cauza prostie tale fără marginii în loc sa inveti sa trăiești asa cum vrei și sa te bucuri de viata..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru