Monza, antrenamente 2: Vettel, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.09.2010
Sebastian Vettel a fost cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente de la Monza, fiind urmat de cei doi piloţi ai Scuderiei Ferrari, Fernando Alonso şi Felipe Massa.

După ce a stabilit timpul de referinţă în sesiunea de dimineaţa, McLaren a dominat cea mai mare parte şi din a doua sesiune de antrenamente libere de la Monza.

Cu toate acestea, Red Bull şi Ferrari i-au învins pe rivalii britanici după ce au optat in corpore să concureze cu pneuri soft şi cu puţin combustibil.

Astfel, Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:22.839 şi a fost urmat de Fernando Alonso şi Felipe Massa într-un inverval de două zecimi de secundă.

În acest context, McLaren a fost nevoită să se mulţumească doar cu locurile patru şi cinci prin Lewis Hamilton şi Jenson Button, în condiţiile în care ultimul a continuat să utilizeze sistemul de ventilaţie F-duct şi în această sesiune. Mark Webber nu a reuşit nici de această dată să concureze de la egal cu egal cu piloţii din frunte şi a terminat pe locul şase, urmat de Rubens Barrichello (Williams), Robert Kubica (Renault) şi Nico Hulkenberg (Williams).

Între timp, cei de la Mercedes GP au terminat pe poziţiile 10 şi 14 prin Nico Rosberg şi Michael Schumacher.

Hispania Racing a efectuat doar opt tururi în această după-amiază, după ce Bruno Senna şi Sakon Yamamoto au întâmpinat diverse defecţiuni tehnice la monopost.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici. Ultima sesiune de antrenamente libere de la Monza va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 12:00.

Comentarii (5)

  • meclarenist
    deja vu
    nimic ? niciun ferrarist sa se umfle in pene ? se simte o oarecare retinere.
    10 16
  • ctlnmihai
    Monza, antrenamente 2: Vettel, cel mai bun timp
    Greu de dat un pronostic ptr. mâine..toate echipele de top au performat bine în primele sesiuni de calificări..
    12 0
  • fernando a
    meclarenist
    Uitat-te la rezultate si o sa te umfli ca un balon pana o sa explodezi de ciuda:))))))))))))))))))))))))))). Asta e.....Ferrari sunt THE BEST . BAFTA ALONSO.
    11 18
  • Ferrari
    Deocamdata nu sunt "the best"...au terminat pe locurile 2 si 3. Sa speram ca maine vor fi suficient de rapizi ca sa se claseze pe podium si apoi sa faca o cursa buna.
    14 7
  • Mclaren
    Lewis si Jenson au stabilit acei timpi cu o jumatate de secunda mai rapizi decat restul echipati cu pneurile hard. Au fost de neatins cand toti au fost pe hard. Ulterior cand au trecut pe soft nu si-au imbunatatit timpii existand surse care spun ca si-au mascat timpii pe soft. Conform site-ului http://en.espnf1.com/: "With less than 30 minutes remaining, Hamilton and Button switched to soft tyres but rather unusually failed to improve their times. It appeared as though there was nothing between the two compounds, but when Vettel and the two Ferraris went out on the softs they found half a second. The results suggest that McLaren was running more fuel on the soft tyres to disguise its ultimate pace; either that or the option tyres simply did not work for it. "
    15 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru