Mosley: "FIA a aprobat bugetul maxim in Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.04.2009
Max Mosley a dezvaluit ca FIA a aprobat miercuri impunerea unui buget maxim anual pentru echipe incepand din sezonul 2010, insa limita va fi sensibil mai mare decat cele 30 de milioane de lire sterline propuse anterior.

Presedintele FIA, Max Mosley, a sustinut de cateva luni ca impunerea unui buget maxim in Formula 1 este cea mai eficienta metoda prin care echipele independente pot supravietui in actualul climat economic.

Britanicul a propus la vremea respectiva un buget maxim anual de 30 de milioane de lire sterline, iar recent a sugerat ca salariile pilotilor nu vor fi incluse in acest buget.

Decizia finala este in mainile Consiliului Mondial al FIA, iar Mosley sustine ca forul mondial a fost de acord cu propunerea sa. "Totul decurge conform planului. Este vorba de ceva mai mult de 30 de milioane de lire sterline, dar am reusit", a declarat Mosley la finalul unei intalniri a Consiliului Mondial.

Presedintele FIA a anuntat ca detaliile complete ale deciziei vor fi facute publice in cursul zilei de joi. Intentia FIA a fost privita cu scepticism de constructorii din Formula 1, care in mod aproape sigur vor fi nevoiti sa reduca masiv din personal. Cel mai vehement la ideea unui buget maxim a fost presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, insa Mosley crede ca in cele din urma toata lumea se va impaca cu aceasta idee.

"Cred ca scepticii ar putea gasi ideea atractiva, pentru ca, la fel ca toata lumea, trebuie sa economiseasca bani si trebuie sa se gandeasca la banii actionarilor si sa nu mai cheltuie ca in zilele din trecut", a mai precizat el.

Via | Eurosport

Taguri: FIA, buget, cost

Comentarii (4)

  • buget
    sunt curios cum va face FIA diferenta dintre Renault, Ferrari si Toyota care fabrica si motoarele si Williams, Brown si altii care le cumpara. Tare ma tem ca s-a deschis o portita pentru noi smecherii. Motoarele inghetate sunt o abureala, nu cred ca un constructor de motoare se poate incadra in 5 milioane cat parca se impune pentru un furnizor ca pret de livrare.
    0 0
  • buget
    Eu sunt curios cum vor reusi cei de la FIA sa controleze cheltuielile fiecarei echipe. Cine va putea spune ca Ferrari sau Mclaren vor respecta bugetul si nu-l vor depasi cu cateva milioane.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1.
    Sa bage buget maxim, sa bage monopost standard, motor standard si tot ce mai vor standard. Si atunci nu criza va omora Formula 1 ci prostia conducatorilor. Adica vrem si buget maxim, vrem si spectacol, vrem si dezolvarea monopostului, vrem si ecologie, scuze, dar nu merg. Inteleg ca exista femei frumoase, destepte, talentate si originale... sigur nu sunt devreme acasa :))))) Bah... totul este o mica utopie :) nu exista nici ce vrea Max si nici femei frumoase, destepte, talentate, originale si devreme acasa.
    0 0
  • buget
    The FOTA alliance replied that they need more time to discuss the issue, but the German newspaper FAZ reports that Williams, Red Bull, Brawn, Toro Rosso and Force India believe 60 million euros - not including driver salaries - is a workable number for 2010

    Daca echipele mici, care nu produc si dezvolta motoare, cred ca un buget de 60 mil euro este o suma normala pt 2010 ce sa mai zicem de Ferrari, Mclaren, BMW, Renault !!!! Max zice ca nu sunt 30 de mil de lire ci un pic mai mult. E o tampenie ce fac batranii astia de la FIA.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru