Mutări în Formula 1: Gasly pleacă la Alpine, Nyck de Vries vine la AlphaTauri

de Alexandru Monenciu
Sambata, 08.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pierre Gasly părăsește familia Red Bull și, începând cu sezonul viitor, va concura pentru francezii de la Alpine, alături de Esteban Ocon. În locul lui, la AlphaTauri, vine Nyck de Vries.

În acest weekend, Formula 1 se află în Japonia, pe legendarul circuit Suzuka. Mai sunt câteva etape până la finalul sezonului, astfel că nu este încă prea târziu pentru schimbări în grila pentru anul viitor.

După ani buni în care a concurat pentru Red Bull Racing și AlphaTauri, francezul Pierre Gasly părăsește familia Red Bull și, începând din 2023, va concura pentru Alpine alături de Esteban Ocon.

În locul lui, la AlphaTauri, va veni Nyck de Vries. Olandezul îl va avea coechipier pe Yuki Tsunoda.

În 2022, Nyck de Vries a testat pentru Mercedes, Aston Martin și Williams. Cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei, de Vries chiar i-a luat locul în cursă lui Alex Albon (care a avut probleme medicale) și a reușit să încheie pe locul 9.

via Formula 1

Comentarii (2)

  • Neutru
    Da Alpine devine mai „fraceză”. Rici a plecat de la ei din lipsă de performață, a zis el, Alonso a găsit un contract mai bun. Gasly vine numai pentru că-i francez sau speră că va performa? AlphaTauri va avea doi piloți „minioni” interschimbabili, aceiași statură, greutate dar comportament diferit. La Haas a rămas să se clarifice echipa de piloți și gata poate începe sezonul 2023 că 2022 a stabilit campionii.
    5 8
  • Cred că AlphaTauri este avantajată (Nyck de Vries cred că-i mai bun decât Gasly)
    Poate greşesc dar parcă şi al doilea pilot la Williams e necunoscut în acest moment
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru