Nakajima bate recordul lui Button la Jerez!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.03.2009
Kazuki Nakajima a stabilit joi cel mai bun timp la Jerez din aceasta saptamana, reusind sa doboare inclusiv timpul realizat marti de Jenson Button.

Williams a a produs joi o mare surpriza in ultima zi de teste de pe circuitul de la Jerez, dupa ce Kazuki Nakajima a stabilit un timp impresionant de 1:17.494.

Japonezul a reusit astfel sa doboare recordul stabilit in aceasta saptamana de Jenson Button, fapt ce ar putea duce la concluzia ca Williams este pregatita sa revina in centrul atentiei dupa un sezon 2008 dezamagitor.

McLaren a continuat sa isi imbunatateasca de asemenea performantele fata de zilele precente, dupa ce Heikki Kovalainen a evaluat noile componente disponibile pentru monopostul MP4-24. Echipa pentru care concureaza si Lewis Hamilton a reusit sa coboare pentru prima oara sub bariera de 1:18.000, pilotul finlandez fiind cronometrat cu 1:17.933.

Interesant este ca timpul lui Kovalainen de astazi este cu numai 0.089 secunde mai lent decat cel reusit marti de Jenson Button. Acest fapt ar putea semnala ca McLaren a depasit problemele aerodinamice din ultimul timp, prefigurand o evolutie pe masura in Marele Premiu al Australiei de la finalul acestei luni.

Pe de alta parte, testele din ultimele doua zile trebuie privite cu precautie, ca urmare a faptului ca numai doua monoposturi au fost prezente pe circuit.

Iata clasamentul complet al zilei de joi:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Tururi
 1  Nakajima  Williams  1:17.494  81
 2  Kovalainen  McLaren  1:17.933  73

 

Comentarii (10)

  • "Acest fapt ar putea semnala ca McLaren a depasit problemele aerodinamice din ultimul timp"
    sau ca am avut dreptate acum vreo saptamina cind spuneam ca McLaren face "putin teatru" ... si am gasit apoi exprimata pe mai multe site-uri de specialitate aceeasi opinie :P
    0 0
  • .....
    ce timp a putut sa scoata nakajima.... e bine ca McLaren si-au revenit !!!
    0 0
  • ctlnmihai
    teste jerez
    vom vedea in cursa ce se intampla .
    0 0
  • fara puncte???
    De ce aceasta stire nu primeste puncte?
    0 0
  • ...
    Oare cum ar fi aratat timpii daca ar fi fost si ceilalti piloti pe pista? Cat ar mai fi coborat pilotii de la Brawn GP?
    0 0
  • horted
    evident, daca ar mai fi fost si alte echipe, timpii ar fi fost mai buni. Si as paria ca BGP ar fi coborit sub 1:17 :P Daca ne-am fi uitat la vreme, se vede clar ca saptamina aceasta la Jerez, vintul a fost inconstant, iar timpii de dimineata au fost mult deosebiti de cei de dupa-amiaza. Practic nu prea se poate compara un timp (obtinut intr-un tur, gen fl - caificare -, pentru ca despre acesti timpi vorbim) dintr-o zi cu unul din alta zi.
    0 0
  • horted ...
    "Nakajima’s best lap on the final day at Jerez of 1m17.494s was 0.350s faster than Jenson Button managed in the impressive Brawn GP car from earlier in the week, although two further days of consistent warm and sunny weather ensured the track was in even better condition than when Brawn and Renault were in action" :) :) :)
    0 0
  • michelle...
    ...daca chiar McLaren a facut teatru pe bune (cum si eu credeam la un moment dat), atunci macar fi de acor cu mine ca nu a fost chiar "putin teatru"! Eu unul chiar cred ca au avut probleme... Sper ca le-au si rezolvat.
    0 0
  • horted,
    BUNA INTREBARE!
    0 0
  • Jerez
    Care a fost cel mai bun timp sezoanele trecute la Jerez?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru