Negocierile pentru menţinerea circuitului de la Monza în calendar au eşuat

de Daniel Popescu
Sambata, 23.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone nu a renunţat la pretenţiile financiare pentru a menţine circuitul de la Monza în calendarul Formulei 1. Organizatorii trebuie să găsească 10 milioane de euro pentru ca Marele Premiu al Italiei să aibă loc şi după sezonul 2016.

Nu există nicio luminiţă la capătul tunelului.

Angelo Damiani
Presedinte Federatia Italiana de Motorsport
Bernie Ecclestone s-a întâlnit vineri la Monaco cu Angelo Sticchi Damiani, preşedintele Federaţiei Italiei de Motorsport, pentru a discuta despre situaţia dificilă în care se află Marele Premiu al Italiei.

Monza are contract cu Formula 1 până în 2016, însă cele două părţi nu au ajuns încă la un acord cu privire la taxa de participare pentru sezonul 2017.

Negocierile purtate la Monaco nu au avut însă niciun rezultat, întrucât Ecclestone nu a fost dispus să cedeze nimic din suma solicitată italienilor. "Nu există nicio luminiţă la capătul tunelului. Dacă putem găsi banii, atunci timpul nu este o problemă. Dar este mai bine să găsim o soluţie", a declarat Damiani pentru publicaţia Autosport.

Esential 2016 este anul in care expira contractul Marelui Premiu al Italiei cu Formula 1
Potrivit unor informaţii neoficiale, diferenţa dintre suma cerută de Ecclestone şi cea pe care şi-o pot permite italienii este de 10 milioane de euro, iar una dintre ultimele speranţe este ca aceste fonduri să vină din partea guvernului italian.
Reprezentanţii circuitului au obtionut anterior o finanţare de 20 de milioane de euro din partea guvernului regional din Lombardia, însă această sumă poate fi cheltuită doar pentru îmbunătăţirea infrastructurii circuitului.

O altă soluţie este ca Marele Premiu al Italiei să fie mutat la Mugello, pe circuitul de casă al Scuderiei Ferrari.

Via Motorsport

Comentarii (11)

  • Daca omul e senil... nu ai ce-i face.... vom ajunge sa avem curse in Burkina Faso (cu tot respectul) si in Europa vom avea doar la Monaco ca acolo doarme mosu'
    13 2
  • Yes!!!! Yes!!!!! Afara cu Monza. Italia si tifosii sa nu mai aiba circuit de casa. Yesssss
    Mai bine o luna grea de pauza fara F1 daca recompensa este sa nu ii mai vedem pe macaronari cum umplu cu steaguri rosii tribuna.
    4 33
  • Sunt anti-Ferrari deoarece sunt impotriva privilegiilor dr brand, sunt impotriva principiului ca cel de pe locul 2 este destinat sa ramana pe locul 2 daca nu munceste de 2-3 ori mai mult pentru a invinge "regina" domeniului sportiv respectiv, sunt pentru egalitatea totala a sanselor, de accea sunt impotriva Ferrari in F1, impotriva Real Madrid in fotbalul european si impotriva Stelei in fotbalul romanesc.
    6 23
  • poate moare senilul pana la anu si se rezolva problema ! sper ...
    7 0
  • Mclaren_Mircea_1984 ,credeam ca ai ceva in ,,capul ala,, dar m-am inselat. Ce treaba are circuitul ( care este unul dintre cele mai spectaculoase din calendar) cu ceea ce delirezi.
    17 1
  • Ok. după 2016 nu mai mă uit la F1. Aștept tot anul cursa de la Monza. După ce au distrus circuitul cu asfaltarea Parabolica, acum îl scot din calendar.
    Și italienii sunt proști. Scoți Monza? Mărește taxele pentru Ferrari, ca să facă Ferrari lobby să rămână Monza în calendar.
    Dar pariez că Ferrari face lobby să bage Mugello în calendar, circuitul lor, care e superb pentru motociclete, nu și pentru mașini.
    6 2
  • FU Ecclestone
    11 0
  • Hurrah Eclestone!!!! Urraaaaa Eclestone!!! In loved with Eclestone!!!!
    Eclestone the best!!!! MONZA OUT!!
    3 18
  • mclaren esti un dobitoc.Daca ai fi fost vreodata pe un circuit de formula 1 iti spun eu ca ai vrea sa fie 30 de curse pe sezon.Monza e un circuit foarte frumos.
    9 0
  • @Mclaren_Mircea_1984 esti un bou ......Monza si Silverstone sunt leaganul formulei unu si a motorsportului in general ..dar tu oltean prost cu mintea odihnita ce sa zici si tu ...bai prazolina dute in ma-ta de dobitoc
    4 0
  • Lasati-l pe Mircea ca e un troll ieftin.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru