Newey, deranjat de acuzaţiile de încălcare a regulamentului

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.11.2010
Adrian Newey a admis că este deranjat de numeroasele polemici referitoare la respectarea regulamentului tehnic de către Red Bull Racing în sezonul 2010.

Red Bull Racing a avut cel mai competitiv monopost în sezonul 2010 al Formulei 1, iar acest lucru a atras în mod inevitabil criticile din partea echipelor rivale.

Echipa austriacă a fost acuzată în mai multe rânduri că încalcă regulamentul tehnic, cel mai amplu scandal izbucnind la jumătatea sezonului din cauza aripilor fată flexibile. Chiar dacă monopostul RB6 a trecut de fiecare dată testele impuse de FIA, Adrian Newey, directorul tehnic al echipei, a admis că a fost deranjat de numeroasele acuzaţii formulate împotriva team-ului.

"Nu ne-a distras atenţia, dar a fost deranjant. Trebuie să spun că nu cunosc niciun sezon că acesta în care să fim arătaţi cu degetul în paddock. Este păcat, dar până la urmă tot ce am făcut cu aripa fată a fost investigat de presă şi de FIA. FIA a avut dreptate să se uite la asta, întrucât trebuie să ia aceste lucruri în serios, dar ceea ce am făcut noi a fost complet legal", a declarat britanicul în vârstă de 50 de ani.

În urma criticilor venite din partea rivalilor de la McLaren privind aripia fată a monopostului RB6, FIA a modificat din mers structura testelor de siguranţă, însă acestea au fost trecute fără emoţii atât de Red Bull, cât şi de Ferrari, acuzată la rândul ei că utilizează un sistem asemănător prin care înălţimea aripii fata se ajustează în timpul curselor.

Via | ITV

Taguri: Newey, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru