Newey: "Monopostul Red Bull din 2012 va fi o evoluţie a celui actual"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.10.2011
Adrian Newey susţine că nu va aduce schimbări radicale viitorului monopost Red Bull, care va reprezenta o evoluţie comparativ cu maşina din acest an.

Red Bull Racing a oferit în această săptămână primele informaţii despre modul în care va dezvolta monopostul pentru sezonul 2012.

În condiţiile în care singura schimbare semnificativă va fi interzicerea posibilităţii de a elimina gazele de eşapament prin eleronul spate, directoul tehnic Adrian Newey susţine că RB8 va reprezenta o evoluţie în seria începută cu monopostul RB5 şi continuata în următorii ani.

"Cred că nu are niciun sens să facem ceva nou dacă nu este mai bun, aşa că abordarea noastră nu va fi una de complezenţă, nu gândim la modul 'nu trebuie să facem nimic, vom fi în continuare rapizi'. Asta ar fi o mare prostie. Încercam să găsim o metodă prin care să ne adaptăm regulamentului. Cred că restricţionarea evacuărilor va fi o mare schimbare. În afară de asta, schimbările de regulament sunt semnificative, dar nu uriaşe. Aşadar, din acest punct de vedere, monopostul va fi o evoluţie bazată pe linia RB5, RB6, RB7. Ca întotdeauna, totul depinde de forţarea limitelor", a declarat britanicul.

Red Bull Racing deţine cel mai rapid monopost din sezonul 2009, atunci când regulamentul tehnic a suferit modificări majore prin schimbarea radicală a monoposturilor din punct de vedere vizual.

Newey a negat însă ca acest lucru reprezintă o garanţie că echipa va beneficia şi anul viitor de un monopost competitiv.

"Nu poţi şti cât de multă performanţă vor găsi rivalii tăi pe parcursul iernii, aşa că lăsăm capetele jos. Vom afla unde suntem doar la prima cursă", a mai precizat el.

Via | F1Pulse

Taguri: Newey, Red Bull

Comentarii (3)

  • nu va mai suport
    Bahh da sa-mi bag ceva in reclamele voastre....da-o dracu de treaba nu pot nici echipa sa o fac ca sunt reclame peste tot care acopera imaginea.
    4 0
  • Newey: "Monopostul Red Bull din 2012 va uimi Formula 1"
    pai evolutie sau revolutie, ca nu mai suport tensiunea
    1 0
  • AdBlock plus si NoScript fac minuni pe toate siteurile, inclusiv aici! Pe Firefox evident.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru