Newey: "Monopostul Red Bull din 2012 va uimi Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 05.10.2011
Adrian Newey susţine că Formula 1 va fi surprinsă de înfăţişarea monopostului Red Bull pentru sezonul 2012.

Lupta pentru titlurile mondiale din acest sezon se apropie vertiginos de final şi din punct de vedere matematic, motiv pentru care echipele de top îşi îndreaptă deja atenţia spre 2012.

Întrucât monoposturile vor fi lansate cel mai devreme în luna ianuarie, tehnicienii echipelor se mulţumesc să laude maşinile pe care le vor dezvolta în următoarea perioadă, iar Red Bull Racing nu face excepţie. Adrian Newey, directorul tehnic al campioanei mondiale, a avertizat deja Formula 1 că va introduce un monopost surpriza anul viitor, potrivit jurnaliştilor de la publicaţia finlandeză Turun Sanomat.

"Newey a dezvăluit că monopostul RB8 de anul viitor va uimi pe toată lumea. Când a fost întrebat ce anume va fi atât de surprinzător, a replicat că dacă ar spune acum atunci nu ar mai fi o surpriză", a precizat jurnalistul Heikki Kulta în publicaţia citată.

Cu numai câteva zile în urmă, şeful Christian Horner a evitat să comenteze specificaţiile noului monopost, afirmând că nu cunoaşte decât un singur amănunt despre RB8.

"Până acum, Newey mi-a spus doar că va fi albastru", a glumit el.

Declaraţiile lui Newey vin la mai puţin de 24 de ore după ce Ferrari a anunţat încă o dată că monopostul de anul viitor va avea un design foarte agresiv în încercarea de a remedia problemele de natură aerodinamică întâmpinată în ultimii ani.

Via | GMM

Taguri: Newey, Red Bull

Comentarii (3)

  • Formula 1 vs. Box
    Stiti cum in box, inaintea unei lupte, la cantarul oficial sau la conferinta de presa sunt aruncate tot felul de amenintari, atat pentru deliciul publicului, cat si pentru moralul adversarului. Cam asa incepe sa arate, Ferrari spune ca va soca prin agresivitatea viitorului monopost, Red Bull ne anunta ca vom vedea ceva nevazut, probabil ca in perioada urmatoare va aparea si McLaren si Mercedes cu declaratii privind noile monoposturi. De fapt, ce imi doresc cel mai mult este ca aceste declaratii sa fie adevarate, din partea tuturor echipelor, astfel incat spectacolul sa fie unul complet.
    23 0
  • Doar fiindca vor veni cu ceva nou,neaparut pana acum,nu cred ca asta inseamna ceva extraordinar,care ne va soca.Eventual,sa faca masina sa zboare sau mai situ eu ce,sa se teleporteze singura.In rest,nu cred ca ne-ar soca altceva...vor fi buni,stim asta,insa asteptam ca si altii sa fie,pentru ca degeaba esti bun,daca n-ai o competitie pe masura.
    2 2
  • mobius
    ...oare tot Vettel?
    Tocmai spuneam intr-un post anterior, referitor la performantele pe care Ferrari le anunta pentru monopostul sau de anul viitor, ca ar fi bine daca ceilalti ar sta pe loc. Din pacate nu stau si sper ca sefii echipei Ferrari sa constientizeze acest lucru.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru