Newey rămâne la Red Bull şi anul viitor

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.05.2010
Christian Horner a dezvăluit că Adrian Newey va rămâne la Red Bull Racing şi în sezonul 2011.

Adrian Newey este considerat unul dintre cei mai buni ingineri din istoria modernă a Formulei1, având în influenţă importantă asupra rezultatelor obţinute de Williams, McLaren şi Red Bull Racing.

Britanicul s-a alăturat echipei patronate de magnatul Dietrich Mateshitz în 2006 şi, în numai trei ani, a transformat Red Bull Racing într-o pretendentă la titlul mondial. Viitorul său la echipa cu sediul la Milton Keynes a fost incert, însă Christian Horner a confirmat că Newey doreşte să rămână la Red Bull şi anul viitor.

"Detaliile constractuale sunt confidenţiale, dar este adevărat (n.r - că Newey va rămâne la Red Bull). Anul trecut, Newey a cerut eliminarea unei clauze care i-ar fi încheiat contractul în acest an", a declarat şeful echipei Red Bull Racing pentru publicaţia germană Sport Bild.

Newey este principalul responsabil cu dezvoltarea monopostului pentru Formula 1, iar performanţele echipei au fost mult peste aşteptări în ultimii doi ani în ciuda faptului că inginerul nu a prevăzut de la bun început proiectele dublului deflector inaugurat de Brawn GP, Williams şi Toyota în 2009 şi nici sistemul de ventilaţie pionierat de McLaren în 2010.

Via | ESPNF1

Taguri: Horner, Newey, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru