Newey: "Red Bull a subestimat dezvoltarea sistemului KERS"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.05.2011
Adrian Newey a recunoscut că Red Bull Racing a alocat resurse insuficiente pentru a dezvolta un sistem KERS competitiv pentru sezonul 2011.

Red Bull Racing a dominat cu autoritate debutului noului sezon şi a obţinut patru victorii în primele cinci etape prin Sebastian Vettel, însă echipa austriacă nu a fost scutită de defecţiuni tehnice.

Sistemul KERS a avut numeroase probleme din cauza cărora Sebastian Vettel şi Mark Webber nu au putut utiliza în momente importante cei 80 de cai putere suplimentari, iar Adrian Newey, directorul tehnic al echipei, a admis că Red Bull Racing a subestimat resursele necesare care ar fi trebuit alocate acestei tehnologii.

"KERS este un proiect complicat care are nevoie de multă cercetare şi dezvoltare. Chiar dacă pachetul pe care l-am ales îşi are rădăcinile în sistemul Renault Marelli utilizat cu doi ani în urmă, acesta a fost modificat pentru a se potrivi pachetului nostru şi a cauza ceva probleme. Nu este uşor să eliminăm complet problemele, dar sperăm că am învăţat cum să-l gestionăm", a declarat britanicul în vârstă de 50 de ani.

Newey a admis totodată că decizia de a modifica sistemul KERS primit de la Renault s-a dovedit neinspirată, întrucât inginerii echipei nu au expertiza necesară în acest domeniu.

"Nu este punctul nostru forte, noi formăm un grup de dezvoltare pentru aerodinamica şasiului, nu un grup KERS.

Departamentul este foarte mic, probabil puţin prea mic şi există numeroase consecinţe pentru acest lucru. Este foarte dificil să reacţionăm rapid la o problemă", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: KERS, Newey, Red Bull

Comentarii (3)

  • KERS
    Daca ar fi avut si un KERS la fel de competitiv cu al celor de la McClaren sau Mercedes GP, chiar si Renault, am fi asistat la o dominare totala din partea lor. Poate e mai bine asa :D
    17 0
  • Nu stiu de ce, dar eu nu il cred! Nu prea pare ingrijorat si nu il vad sa isi smulga parul din cap (desi nu prea mai are ce) de grija ca Seb va fi depasit. Omul e inteligent si isi da seama ca ceilalti sunt cam la maxim din ce pot.
    Pur si simplu ma uit la el si vad o vulpe experimentata! Nu vine cu nimic nou pana nu se apropie contracandidatii. Apoi ... un mic update si reface distanta. Ezita sa vin cu ceva nou de frica sa nu fie copiat. Apare nevoia si apoi vine cu solutia, simplu!
    Cam asta (zic eu) se va intampla dupa Canada, Monaco fiind o cursa atipica.
    8 0
  • KERS
    KERS nu e grija lui redbull ci ritmul in care ceilalti i vor ajunge din urma de la Spa va fii cam egal
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru