Newey: "Secretul Red Bull? 95% transpiraţie, 5% inspiraţie"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.10.2011
Adrian Newey a dezvăluit câteva dintre secretele care au stat la baza succesului înregistrat de Red Bull Racing în Formula 1 în ultimii trei ani.

Red Bull Racing a câştigat pentru al doilea an consecutiv cele două titluri mondiale puse în joc, iar paddock-ul Formulei 1 îl creditează pe directorul tehnic Adrian Newey ca principal responsabil pentru succesul echipei.

Britanicul în vârstă de 50 de ani a admis că schimbarea radicală a regulamentului tehnic pentru sezonul 2009 a avut o influenţă majoră asupra viitorului echipei.

"În primul rând, depinde dacă lucrezi sau nu cu un set nou de reguli. Am avut o mare schimbare de regulament la începutul lui 2009, ceea ce a însemnat o coală albă de hârtie, şi am încercat să ne gândim ce cer aceste reguli şi care sunt cele mai bune soluţii cu care putem veni pentru a respecta aceste reguli. Încerci să eviţi percepţiile şi să lucrezi de la primele principii. Acesta a fost RB5", a declarat Newey în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al campioanei mondiale.

Ulterior, regulamentul a rămas în mare parte acelaşi, iar monoposturile din ultimii doi ani se bazează substanţial pe RB5.

Secretul succesului a fost însă posibilitatea de a îmbunătăţi permanent monoposturile în funcţie de micile schimbări de reguli.

"Cele două monoposturi care au urmat anul trecut şi în acest an au fost evoluţii ale acestei maşini. Din fericire, RB5 a fost o maşină bună şi una pe care am putut să o îmbunătăţim. Au existat mari schimbări de regulament, dar pe toate le-am putut integra în filosofia de bază a monopostului din 2009. Pentru a răspunde mai direct la întrebare, este vechea schemă 95% transpiraţie şi 5% inspiraţie. Prin transpiraţie încerci să evoluezi monopostul în stil Darwinian: te uiţi la monopost, îl critici, realizezi când anumite lucruri pot deveni mai bune şi încerci să le faci mai bine", a mai precizat el.

Via | Red Bull Racing

Taguri: Newey, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru