Newey, tentat sa paraseasca Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.02.2009
Celebrul designer Adrian Newey a marturisit ca este tentat sa paraseasca lumea Formulei 1 ca urmare a restrictiilor tot mai severe impuse de regulamentul tehnic.

Adrian Newey si-a castigat reputatia la echipe de top precum Williams si McLaren, iar in prezent lucreaza ca designer la Red Bull Racing.

Dupa rezultatele primelor zile de teste, noul RB5 desenat de Newey pare sa fie unul dintre cele mai promitatoare monoposturi pentru noul sezon.

Cu toate acestea, Newey a dezvaluit ca nu se mai simte la fel de motivat de munca pe care o intreprinde din cauza numeroaselor schimbari de regulament, care au restrictionat aportul designerilor pe parcursul sezonului.

"Cu siguranta ma voi retrage in viitorul nu foarte indepartat. Regulile devin din ce in ce mai restrictive. Desi a fost incitant sa avem schimbari atat de mari pentru acest an, pana la urma acestea sunt mult mai restrictive decat cele la care am renuntat", a declarat britanicul pentru publicatia Autosport.

Chiar daca ar urma sa plece din competitie, Newey a marturisit ca ar vrea sa ramana in contact cu lumea Formulei 1. "Poate ca as fi implicat ca si consultant, dar asta trebuie sa fie in concordanta cu ce vrea echipa.

Inginerii echipei ar trebui sa ma vrea drept consultant, altfel nu ar functiona", a adaugat el, precizand ca in cel mult trei ani va cauta cu siguranta o alta oportunitate.

Ideile despre restrictionarea dezvoltarilor in F1 sunt sustinute si de Max Mosley, presedintele FIA admitand ca lupta pentru reducerea costurilor a dus la minimalizarea unor zone cu importanta majora in F1. "Exista o greseala in regulament. Au restrans zonele in care se poate lucra pentru a mentine viteza si costurilor sub control pana la nivelul in care obtii cele mai bune rezultate reevaluand la nesfarsit fiecare componenta a masinii", a precizat Mosley.

Taguri: Newey, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru