Newey: "Vettel a demonstrat că poate face depăşiri în Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.09.2011
Adrian Newey crede că Sebastian Vettel învaţă din greşeli şi că a demonstrat că este capabil să-şi depăşească rivalii în duelurile directe de pe circuit.

Sebastian Vettel a dominat autoritar sezonul 2011 al Formulei 1 şi poate deveni campion mondial la finalul cursei din Singapore de la sfârşitul acestei săptămâni.

Spre deosebire de anul trecut, germanul a fost ferit de probleme de fiabilitate ale monopostului, însă şi-a îmbunătăţit şi stilul de pilotaj, potrivit lui Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull.

"Este impresionant că face foarte rar aceeaşi greşeală de două ori. Învaţă şi continuă să-i pună în dificultate pe critici. Anul trecut, oamenii spuneau că Vettel este grozav dacă este lider, dar că nu poate depăşi. Oamenii nu vor mai spune asta după ultimele curse", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Newey face referire în special la Marele Premiu al Italiei, atunci când Vettel l-a depăşit pe Fernando Alonso în turul 5 pentru a reveni pe prima poziţie după ce fusese surprins de startul excelent al pilotului Ferrari.

"Vettel nu vrea să câştige titlul mondial ca pe o croazieră, vrea să-l câştige cu adevărat.

Asta aţi văzut la Monza. Ştiam că va fi dificil pentru Vettel să revină la conducerea cursei. Până la urmă, ar fi fost întotdeauna oportunitatea de a obţine asta la pitstop. Dar altfel ar fi fost dificil", a mai precizat el.

Vettel a obţinut 10 pole position-uri şi 8 victorii în primele 13 Mari Premii ale sezonului.

Via | Autosport

Taguri: Newey, Red Bull, Vettel

Comentarii (9)

  • andronedorin
    Se da mare Newey ca Vettel a depasit o "caruta" de ferrari care era cu o secunda mai lent decat el. Nu contest, dar pana la a confirma pe deplin ca stie depasii mai are...
    10 15
  • ?
    bai ne lasati cu vettel ( mare scula in bascula )
    9 16
  • ctlnmihai
    Newey: "Vettel a demonstrat că poate face depăşiri în Formula 1"
    Vettel are probleme când înaintea lui sunt mai multe monoposturi nu doar unul..
    5 6
  • Vettel
    Vettel... acest pilot care incearca sa calce pe urmele Baronului ( nu de putine ori, chiar reuseste ), este un personaj foarte interesant de urmarit. O parere cat mai clar nu cred ca si-a putut forma nimeni despre el; in mod evident, are talent, dar in primul rand are o masina foarte performanta. Ce as vrea, pentru a putea spune, da, intr-adevar Vettel este urmatorul scrib in cartea recordurilor Formulei 1, sa il vad jos, sa trebuiasca sa dezvolte masina, sa trebuiasca sa plece de pe ultimul loc, sa il vad in mijlocul plutonului. Poate, cel mai mult as vrea sa vad cat mai multi piloti care sa ii ameninte locul, pentru ca atunci, pe langa faptul ca spectacolul ar fi garantata, am vedea piloti care trebuie sa isi duca arta la limita... si ce curse ar fi.
    8 4
  • mobius
    ipocrizie
    Nu doar faptul ca monopostul este mai rapid cu o secunda si mai bine chiar decat al principalului sau rival actual (ma refer la Alonso), dar si ultimile nascociri ale FIA, cum ar fi DRS-ul cu modul sau de folosire si interdictia pentru pilotul ce este depasit de a face mai mult de o schimbare de directie, toate acestea l-au ajutat pe Vettel iar pe Alonso (pentru ca acum este vorba de ei doi) l-au defavorizat. Intr-o astfel de situatie mi se pare, eufemistic vorbind, lipsit de fair-play sa spui ca Vettel stie sa faca depasiri sau ca este mai bun decat Alonso.
    3 8
  • E de vazut cum o sa-si incheie anul Vettel, mai sunt suficiente curse ca s-o dea si in bara cu tot titlul castigat deja.Pe cine ar trebui sa laude Newey daca nu pe Vettel!
    1 5
  • Pt.toti
    Deci cand nu depaseste e vina lui(normal) si cand depaseste el nu are nici un merit.Are Webber si Alonso merite,A....si Ham,si el are(ei nu au probleme si nu fac accidente,aoleu),.Traiasca parapetii!Adevarul este ca in ultimele doua curse Vettel i-a distrus.Asta e adevarul.Daca vreti sa traiti in minciuna,n-aveti decat.Ciaauuu.
    1 3
  • muriti de ciuda ca v-a dat peste nas !
    v-a facut praf,feraristilor !
    1 0
  • pvYoOcPtOrVKkg
    Back in shcool, I'm doing so much learning.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru