Nigel Mansell va concura in Le Mans Series

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.08.2009
Fostul campion mondial Nigel Mansell va concura alaturi de fiul sau in cursa de 1000 km de la Silverstone contand pentru competitia Le Mans Series.

Unul dintre cei mai valorosi piloti din istoria Formulei 1 este pe cale sa isi marcheze revenirea in sporturile cu motor. Nigel Mansell va concura la jumatatea lunii septembrie in cursa de 1000 km de pe circuitul de la Silverstone contand pentru ultima etapa a competitiei Le Mans Series.

Britanicul in varsta de 55 de ani va intra in cockpitul prototipului Ginetta-Zytek din categoria LMP1, urmand sa faca pereche in echipa Team LNT alaturi de fiul sau Greg si de Lawrence Tomlinson, seful echipei.

In pregatirea accestei curse, Mansell a facut marti o serie de teste, dupa ce in iarna precedenta a pilotat unul dintre prototipurile echipei pe circuitul de la Estoril.

Silverstone are o insemnatate aparte pentru Mansell, fostul pilot reusind mai multe victorii impresionante pe acest circuit. "Va fi un eveniment special pentru mine sa pilotez din nou la Silverstone, acolo unde am obtinut cateva victorii memorabile", a declarat el.

Cursa de 1000 km de la Silverstone va avea loc in perioada 11-13 septembrie.

Nigel Mansell este una dintre legendele Marii Britanii in lumea sporturilor cu motor, acesta castigand titlul mondial in sezonul 1992 dupa ce a obtinut 9 victorii si 14 pole position-uri.

Aceste performante au consemnat adevarate recorduri pentru vremea respectiva.

Via | Autosport

Taguri: Mansell

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru