Niki Lauda investeste 1,5 milioane de euro in promovarea Romaniei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 16.03.2010
Niki Lauda va investi 1,5 milioane de euro pentru a promova imaginea Bucurestiului in Austria, ca parte a programului de popularizare a companiei sale aviatice, FlyNiki.

Triplul campion mondial Niki Lauda a fost prezent marti la Bucuresti cu ocazia lansarii oficiale pe piata din Romania a companiei sale aeriene low-cost FlyNiki.

Fostul pilot austriac de Formula 1, devenit intre timp un prosper om de afaceri, a dezvaluit cu aceasta ocazie planurile pe care le are pentru promovarea companiei sale aeriene in Romania si Austria. In acest sens, austriacul a dezvaluit ca va investi 1,5 milioane de euro pentru a promova Bucurestiul in Austria, cu scopul de a populariza ruta Bucuresti - Viena.

"Voi incerca sa ma folosesc de imaginea mea pentru a promova Bucurestiul in Austria. Cred ca imi voi recupera investitia estimata la 1,5 milioane de euro pe piata romaneasca dupa un an de functionare", a declarat Lauda in cadrul unei conferinte de presa organizate la Bucuresti.

FlyNiki s-a lansat pe piata din Romania inca din luna februarie si opereaza sase zboruri saptamanale pe ruta Bucuresti - Viena. Pretul unei calatorii incepe de la 29 de euro pentru o persoana cu toate taxele incluse, iar pana in prezent gradul de ocupare al aeronavelor a fost de 40%.

Lauda nu a exclus posibilitatea de a lansa si o ruta Constanta - Viena, in functie de rezultatele pe care le va inregistra compania pe ruta principala.

"Deocamdata, ne concentram pe zborurile spre Bucuresti si analizam posibilitatea de a lansa zboruri catre alte destinatii din Romania, din vara lui 2011, pentru a genera mai mult trafic intre Viena si Romania. In prezent avem nevoie de publicitate si in functie de cum evolueaza lucrurile pe ruta Viena - Bucuresti ne vom gandi si la alte destinatii, printre care Constanta", a adaugat Lauda.

Fostul campion mondial a vazut moartea cu ochii intr-un accident violent petrecut la Nurburgring in 1976, insa austriacul sustine ca responsabilitatea de a conduce o companie aeriana este mult mai mare decat cea de a fi pilot de Formula 1.

"Oamenii se gandesc intotdeauna ca cea mai grea perioada din viata mea a fost dupa accidentul din timpul Marelui Premiu al Germaniei din 1976. Dar nu este adevarat. Cand auzeam motorul monoposturilor de Formula 1 stiam ca am luat decizia de a-mi risca viata. Dar atunci cand conduci o companie aeriana si mai mult de 200 de persoane vor sa se indrepte catre o destinatie la care nu mai ajung, este o altfel de responsabilitate", spune el.

Lauda controleaza pachetul majoritar de actiuni al companiei AyrNiki, restul actiunilor fiind in proprietatea operatorului german Air Berlin.

Foto: FlyNiki.com

Via | Ziarul Financiar | Jurnalul National

Taguri: Niki Lauda

Comentarii (7)

  • NIKI
    Bravo Niki nare caracter !!!!!!
    2 0
  • NIKI
    Mare caracter!!!!! scz
    8 0
  • tech_nic
    afaceri...
    Iata un f.frumos mod de a impleti (renumele din) F1 cu afacerea!!!
    @simodoru, frumos formulat "mare caracter"! asi adauga: "si responsabil!!!
    3 0
  • Dr Felix
    avion cu motor...
    Am inteles ca de fapt va promova doar Bucurestiul. Probabil ca stie cum sunt "drumurile noastre" de atatia ani nereparate!!!!
    1 1
  • Mare caracter
    da,prin asta se deosebesc oameni intre ei.Faptele vorbesc .
    1 0
  • Lauda
    Gentleman atit pe pista cit si in viata.Intotdeauna a demonstrat echilibru si responsabilitate.
    1 0
  • LAUDA
    sau cum am zice-toata lauda lui Lauda.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru