Ocon, cel mai talentat pilot care riscă să părăsească Formula 1: au mai rămas 9 locuri disponibile pe grilă în sezonul 2019

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Esteban Ocon riscă să părăsească Formula 1 în ciuda faptului că este sprijinit de Mercedes și mai sunt încă nouă locuri disponibile pe grila de start.

Ferrari și-a definivat marți linia de piloți pentru sezonul 2019 al Formulei 1 în urma unei rocade spectaculoase prin care l-a cooptat pe Charles Leclerc, în timp ce Kimi Raikkonen a semnat cu Sauber.

Chiar și în urma acestui anunț au mai rămas nouă locuri disponibile pentru sezonul următor, însă exista mari șanse ca Esteban Ocon, unul dintre cei mai talentați tineri piloți din Formula 1, să rămână fără echipă. Pilotul Force India a admis acest lucru în cadrul unui mesaj emoționant postat pe rețeaua de socializare Twitter.

"Am mai fost în situații dificile și înainte și întotdeauna le-am depășit. Nu am avut nicio cale ușoară în carieră. Vă pot promite că nu mă dau bătut în acest moment", a scris francezul în vârstă de 21 de ani.

În ciuda talentului demonstrat în acest an, Ocon are șanse mici să rămână în Formula 1 din cauza faptului că multe dintre echipele care au locuri disponibile cauți piloți cu bani.

De departe, Williams este cel mai sonor nume care nu a anunțat încă niciun pilot pentru sezonul următor, însă îl evită pe Ocon din cauza faptului că va rămână fără sponsorul principal Martini la sfârșitul acestui sezon. În acest context, britanicii speră să găsească un pilot capabil să aducă sponsori majori la echipă pentru a rezolva astfel o parte din buget.

De altfel, se vehiculează că Williams îl va păstra pe Sergey Sirotkin și că îl va recruta pe Artem Markelov, ambii piloți ruși, cu speranța că aceștia vor aduce și sponsori.

Între timp, Force India îl va păstra cel mai probabil pe Sergio Perez și îl va aduce pe Lance Stroll, mai ales că tatăl acestuia a cumpărat recent echipa de la Vijay Mallya. Aparent, cei de la Haas vor continua cu  Romain Grosjean și Kevin Magnussen, în timp ce Toro Rosso a anunțat că nu este interesată de Ocon din cauza faptului că acesta este sprijinit de rivalii de la Mercedes.

Interesant este însă că Ocon a fost în negocieri avansate cu două dintre marile echipe ale Formulei 1, Renault și McLaren. Inițial, francezul ajunsese la un acord cu Renault, însă înțelegerea a picat după ce Daniel Ricciardo a acceptat în mod surprinzător să semneze cu echipa franceză. Între timp, cei de la McLaren se orientaseră și semnaseră deja un contract cu Carlos Sainz Jr, astfel că Ocon a pierdut și această oportunitate.

Via BBC Sport

Comentarii (23)

  • SIMPLE MINDS
    Riscant e comportamentul lui Verstappen pe cele mai lungi paliere de viteza ale F1 (Baku-Monza).Ocon e doar martor ocular la mercantilismul cronic din aceasta disciplina si cel mai probabil chiar sa devina o victima a lui ! Din pacate.
    14 3
  • Pleaca un talent de 21 ani si ramane o fosila de 40 ani, care fosila o sa ramana pana la 50 ani, cand va redeveni campion mondial (la halbere si la coniac-canoe) ! Halal !
    8 21
  • SIMPLE MINDS
    @!!! Meritocratia in F1 nu-i tocmai sinonima cu Stroll jr.! Sunt convins ca la posibilitatile financiare ale seniorului progenitura nu risca catusi de putin sa devina padurar in tara ocoalelor silvice .;-))
    12 1
  • @SIMPLE MINDS Ai perfecta dreptate, dar eu pun fosilele pe acelasi palier cu platitorii ! Ambele categorii sunt la fel de inutile evolutiei F1 ! Meritocratie ? Poate in alte domenii, unde conteaza performanta intregii vieti, dar nu în F1, unde ar trebui sa fii bun astazi, nu acum 17 ani si nici sa pilotezi pe banii babacului !
    5 7
  • Sigur isi va gasi echipa, chit ca Toro Rosso e din "tabara rivalilor" nu m-as mira sa-l vad pe Ocon la ei, miscare catalizata de Rbr, care poate isi vor dori un pilot talentat la dispozitie, in caz ca Gasly nu va confirma. Sau poate, cel mai probabil va merge la Williams la pachet cu un bagajel de bani de la Mercedes sau cu o reducere substantiala la motoare.
    0 1
  • sa vezi ce o sa rad cand leclerc nu va face jumatate din punctele lui kimi din acest sezon; fara ca ferrari sa inregistreze un regres sesizabil fata de anul asta
    6 2
  • Ocon e unul dintre putinii piloti care nu provin din familii bogate sau din familii cu traditie in motorsport. Tatal lui e mecanic auto. Asta e problema, ca nimeni nu il sustine. Si-a facut cariera doar cu munca lui si cu talentul pe care il are. Nu e Perez sa fie sponsorizat de Carlos Slim, nu e Vertappen sa il bage tati pe la echipe, nu e Stroll sa aiba deja o echipa cumparata.
    Ocon e talent pur. Nu inteleg cum naiba Sauber il mai tine pe Ericsson si il lasa pe Ocon sa le scape. Sau Hass cu Grosjean. Eu zic ca la Hass facea treaba foarte buna.
    E pacat ca piloti ca Grosjean, Ericsson sau Sirotkin mai raman prin F1. Sau Vandoorne, Hartley.
    Ocon e o mare pierdere pentru F1, sper sa ii gaseasca Wolff echipa si in 2020 sa ajunga la Mercedes.
    10 3
  • Toti pilotii enumerati de tine aduc bani multi la echipele lor, Ericsson aduce bani multi de aia a rezistat atat in Formula 1, Sirotkin are rusii in spate si tot asa.
    Formula 1 este un sport unde iti cumper locul, volanul, etc,
    Sau daca esti smecher tare cumperi echipa intreaga.
    4 2
  • Ocon nu prea are loc la echipe cu alta motorizare decat Mercedes.
    Orice manager de echipa stie ca ii va face loc Mercedesului la depasire.
    In primul rand ca Mercedes sunt ipocriti. Tin de Bottas pentru ca e secundul perfect inloc sa caute un talent.
    Orice echipa l-ar lua stiu ca imediat ce se elibereaza un loc la Mercedes acesta va pleca acolo, daca va confirma, ca titular, daca nu, ca secund.
    Ferrari au un cuvant de spus la Haas si Sauber. De aceea avem Kimi la 80 de ani in F1. 75000 de fani care vror sa (mai degraba sa nu) auda pe Kimi in microfon. In rest nu mai e pilot de linia 1.
    Daca e motor Renault e clar ca nu vine pilot Mercedes.
    Si uite asa locurile desi multe sunt defapt foarte putine.
    Fiecare-si au protejatii.
    Dpmdv Ferrari tin de Giovinazzi dar nu-l vad favorit la ceva.
    0 5
  • Chiar ca F1 este un circ! Cu reprezentatii plictisitoare si decizii urate!
    6 1
  • Deci dupa mintea unora toate "fosilele" care au in jur de 40 de ani trebuie sa se retraga din motorsport indiferent unde concureaza...pe camp, Indycar, Formula 1, E, etc.
    Chiar ca Formula 1 nu este pentru oricine mai ales cand toti am fost piloti cu succes intr-o viata anterioara, hipismul sau snooker-ul sunt mai usor de inteles.
    3 3
  • Si de unde stiti voi ca Ocon e mai bun decat Kimi. Ok, putem presupune foarte rezonabil ca Kimi nu mai e cel din 2001 - 2007. Si putem presupune si ca ar exista si cativa tineri din F1 mai buni decat el actualmente. Dar cum facem sa aflam care sunt acestia? Oare e Ocon? Sau Leclerc?
    3 2
  • Pai daca tu pui F1 pe acelasi plan cu Indycar si formula E, atunci chiar ca locul tau este la snooker ! Dar vezi ca si acolo garda veche s-a cam predat ...
    1 4
  • SIMPLE MINDS
    @ !!! Nici macar presa de specialitate din peninsula nu rezoneaza la o asemenea abordare la adresa lui Raikkonen. Ar trebui aratata consideratia binemeritata , pana la urma el fiind ultimul campion mondial al Scuderiei,nu-i asa ? Ca la aproape 39 de ani poate nu mai livreaza la acelasi nivel pe parcursul unui gp pot fi de acord dar sa-l ducem intr-un muzeu e doar un subiectivism exacerbat lipsit implacabil de orice urma de argumente rationale. P.S. Alibiurile din sezonul viitor care inevitabil ca vor aparea ,cel putin in opinia mea,o sa fie mai usor de cautionat doar pentru ca este vorba de un pilot tanar nu-s tocmai compatibile cu anvergura acestei echipe. Doar daca Ferrari stabileste sa aiba din nou un an sabatic in privinta ambelor clasamente !:-))
    2 0
  • Atunci la ce mai exista F1 daca ea functioneaza doar din sponsorizari si intra ca pilot doar cine poate aduce cei mai multi sponsori. ???
    E pacat ca acest sport cu traditie a ajuns asa rau.
    E pacat ca tinerele talente sa nu fie bagate in seama, din cauza ca nu au bani. Asa este peste tot, cand nu ai bani nu te baga nimeni in seama, vedeti si voi ca s-a ajuns la aceasta infectie pana in Formula 1.
    Kimi nu e fosila, degeaba vorbiti unii aiurea. Uitati-va si voi ce bun este si ce rezultate are, de multe ori a fost obligat sa-l lase pe Vettel sa-l depaseasca. Vettel mi se pare cam neexperimentat, face multe prostii si nu rezista la presiune, cand il are pe Hamilton in spate sau pe altcineva, face greseli de incepatori. Daca nu ar avea monopostul ala bun, ar fi pe la coada clasamentului. Monopostul conteaza cel mai mult, iar Ferrari si Mercedes + cu putin noroc inca vreo 2 echipe sunt cei mai buni , restul raman in urma. Kimi nu va reusi sa mai castige cu Sauber, mai ales ca sunt printre cei mai slabi, insa cu siguranta va aduce puncte echipei.
    Datorita acestor decizii, nu o sa mai fiu fan Ferrari , cel putin nu in sezonul 2019. Si sunt fan Ferrari de cand ma stiu.
    4 0
  • Hai sa aducem plozii de la 16 ani in Formula 1 sa se loveasca intre ei ca la bowling.....ca na sa avem spectacol.
    5 1
  • Depinde de ce ai inteles din ce am scris eu, cititul printre randuri nu este pentru tine clar.
    Eu zic sa aducem pusti de pe la 16 ani in Formula 1 ca sa se loveasca intre ei ca na......spectacol si sange rece.
    1 1
  • Si la fel de clar, logica nu este pentru tine. De atata citit printre randuri, o sa ajungi sa nu mai stii ,de fapt, ce vrei sa spui. Adica de ce dracu' sa mai aducem tineri in F1, cand ii avem pe astia mai purisani ? Hai sa facem din F1 cea mai gerontologica intrecere din lume, ca asa vrea Yaz ...
    1 3
  • Deci am avut dreptate cu ce am spus mai sus, nu am sustinut niciodata sa nu aducem tineri in Formula 1 pentru ca la urma urmei asta inseamna evolutia. Dar nici nu putem renunta la experienta, astia tineri de la cine sa invete de pe play station?
    Nu mai trebuie sa citesti printre randuri pentru ca am fost destul de clar.
    Ma retrag din discutie ca am altceva mai bun de facut si nici nu ma ridic la inaltimea experientei tale din motorsport.
    2 1
  • F1 Renown Commentator
    Giovanni vine in locul lui Ericsson la Suber, Perez ar putea ramane la Force India pentru ca se pare ca avea deja contract pentru 2019, si Stroll nu vrea sa-l plateasca degeaba, iar Ocon s-ar putea duce la Williams, care oricum este in faliment. Pacat de Norris pentru ca McLaren are o echipa tehnica foarte slaba, un monopost greu de dezvoltat si au ramas si fara fonduri.
    3 0
  • SIMPLE MINDS
    @!!! FP1 Singapore : Prima chifla.Culpa e doar a subconstientului care rezoneaza la *celalalt* motorist.:-) .Urmeaza cautionarile arhicunoscute si devenite sabloane binevenite de altfel la o astfel de etate.Pana la urma,e de dorit ca femeile sa aiba trecut si barbatii viitor si nu invers,nu-i asa?:-)
    0 0
  • Se vehiculeaza ca Mick Schumacher ar putea ajunge in formula 1 la Torro Rosso.
    1 0
  • Helmut Marko a tinut sa infirme stirea cu Mick. Nu e in planurile lor.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru