OFICIAL: Buemi, pilot de rezervă la Red Bull în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.01.2012
Red Bull Racing a confirmat oficial că Sebastien Buemi va fi pilotul de teste şi de rezervă al echipei în sezonul care va începe în lună martie.

Sebastien Buemi va rămâne în paddock-ul Formulei 1 şi în sezonul următor, în ciuda faptului că a fost îndepărtat de la Scuderia Toro Rosos, echipa pentru care a concurat în perioada 2009-2011.

Elveţianul în vârstă de 23 de ani va rămâne în cadrul familiei Red Bull după ce a semnat un contract pe un sezon cu campioana mondială pentru a fi pilot de rezervă şi de teste. Buemi a admis că ar fi preferat să-şi continue cariera de pilot, însă noua oportunitate reprezintă un compromis pentru a rămâne conectat la evenimentele din Formula 1 şi pentru a încerca o revenire în 2013.

"Este bine să rămân cu Red Bull pentru încă un an şi să am această oportunitate cu echipa care a câştigat titlul mondial. Evident, aş prefera să pilotez în curse, dar să lucrez cu Red Bull Racing la dezvoltarea monopostului şi să-i ajut cu feedback pe parcursul sezonului reprezintă următorul cel mai bun lucru", a declarat el într-un comunicat de presă.

La rândul său, şeful Christian Horner a explicat nominalizarea lui Buemi prin experienţa acumulată de acesta în cele trei sezoane petrecute în Formula 1.

"A fost perfect logic pentru Buemi să continue cu Red Bull după ce a fost membru al programului Junior din 2004.

Ştie deja foarte bine echipa după ce a fost alături de noi în 2008 şi a obţinut o experienţă semnificativă în ultimii trei ani. Va face teste şi muncă în simulator pe parcursul anului şi va fi prezent la fiecare Mare Premiu", a precizat britanicul.

În lumina declaraţiilor lui Horner, este puţin probabil că Buemi să participe la sesiunile de antrenamente libere de vineri. De asemenea, Red Bull nu a specificat dacă Buemi va îndeplini rolul de pilot de rezervă şi pentru Toro Rosso în cazul în care Daniel Ricciardo sau Jean-Eric Vergne vor deveni indisponibili la un moment dat.

Via | Red Bull Racing

Taguri: Buemi, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru