OFICIAL: David Richards, interesat sa cumpere Honda

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.12.2008
David Richards a recunoscut oficial ca este interesat sa cumpere echipa Honda Racing in numele unui grup de afaceristi din Orientul Mijlociu.

Richards a fost unul dintre primii oameni interesati de achizitonarea echipei Honda Racing dupa retragerea constructorului nipon din Formula 1.

Totusi, britanicul a refuzat sa confirme interesul pana in weekendul care tocmai a trecut, cand acesta a zburat in Orientul Mijlociu pentru a se intalni cu cativa oameni din afaceri din zona.

"Exista un grup de oameni care vor sa sprijine intrarea mea in Formula 1 si au fost foarte clari inca de acum un an. Dar trebuie sa ne intelegem asupra momentului potrivit", a declarat Richards pentru publicatia Mail on Sunday.

CEO-ul Honda, Nick Fry, a marturisit ca se asteapta ca primele detalii despre vanzarea echipei sa fie anuntate in 2009, insa Richards admite ca negocierile vor fi foarte complicate prin prisma numerosilor parametri care trebuie luati in considerare. "Cand realizezi ceea ce vrei sa faci si cand iti dai seama de restructurarile uriase ale staff-ului si resurselor, investorii vor trebui sa se gandeasca bine inainte sa anunte o oferta", a adaugat Richards.

Revenirea lui David Richards in lumea F1 ar putea fi grabita si de retragerea constructorului Subaru din WRC. "Asta afecteaza 20% din afacerea noastra, dar stam bine din punct de vedere financiar si avem o organizatie talentata care priveste spre viitorul tehnologiei", a adaugat el. "Sentimentul despre relevanta sporturilor cu motor s-a schimbat in 6 saptamani ca urmare a declinului economic. Nu am exclus revenirea in Formula 1, sunt foarte interesat de asta. Dar exita o mare intrebare: Este o provocare prea mare in acest moment? Asta trebuie sa determin".

Publicatia mentionata mai sus sustine ca alte persoane interesate de achizitionarea Honda Racing sunt magnatul grec Achilleas Kallakis si patronul echipei Force India, Vijay Mallya. Intre timp, publicatia britanica The Sun sustine ca si mexicanul Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om al planetei, ar putea fi interesat de Honda, dupa ce magnatul a fost vazut la sdiul echipei de la Brackley.

Comentarii (1)

  • Fiecare dupa posibilitati si preferinte
    Cineva spunea ca barbatii au nevoie de o jucarie sau ocupatie si fiecare isi alege una dupa preferinte sau posibilitati - cineva iubeste pescuitul, altul colectioneaza masinute miniatura, milionarii fac colectie de supercar-uri, iar mai nou, miliardarii cumpara echipe de fotbal sau de Formula 1 :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru