OFICIAL: Di Grassi, pilot de teste la Pirelli

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.07.2011
Pirelli a anunţat oficial că Lucas di Grassi va fi pilotul de teste al producătorului de pneuri pentru cel puţin cinci sesiuni de evaluare din acest an.

Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, l-a desemnat pe Lucas di Grassi să evalueze caracteristicile cauciucurilor pe parcursul mai multor sesiuni de teste din acest sezon.

Pilotul brazilian a efectuat deja un test cu Pirelli în cursul lunii iunie, însă producătorul italian a confirmat abia miercuri că acesta va continua programul în cel puţin încă cinci sesiuni de evaluare care vor avea loc pe parcursul acestui an.

Di Grassi nu şi-a ascuns bucuria pentru această oportunitate inedită de a rămâne în atenţia Formulei 1 în perspectiva unui contract pentru sezonul următor.

"Până acum, Pirelli a făcut o treabă grozavă într-un timp foarte scurt şi aştept cu nerăbdare să-i ajut să facă pneurile P-Zero şi mai bune pentru viitor, nu numai pentru piloţi şi echipe, ci şi pentru spectatori. Este o oportunitate grozavă pentru mine să obţin mai mult timp la volanul unui monopost de Formula 1, lucru dificil în prezent din cauza actualelor regulamente pentru teste şi, de asemenea, să-mi folosesc cunoştinţele pentru a ajuta Pirelli să facă diferenţa în sport", a declarat el.

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, a justificat această decizie prin faptul că di Grassi oferă un feedback foarte bun din punct de vedere tehnic.

"O parte semnificativă a programului de dezvoltare pentru pneuri se bazează pe feedback-ul primit din partea pilotului nostru de teste, aşa că aceasta nominalizare este crucială.

Di Grassi ne-a impresionat nu numai prin prestaţia sa, vitală pentru a simula condiţiile de cursă, ci şi prin feedback-ul tehnic pentru ingineri. Sunt încântat să-i urez bun venit în echipă lui di Grassi", a precizat britanicul.

Di Grassi a concurat în Formula 1 pe parcursul sezonului 2010 alături de Virgin Racing, iar în ultima jumătate a actualului sezon va fi prezent la fiecare Mare Premiu în noua să calitate de pilot de teste pentru Pirelli.

Via | Pirelli

Taguri: Pirelli, di Grassi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru