OFICIAL: Peter Sauber a cumparat BMW-Sauber!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.11.2009
BMW a anuntat vineri ca a vandut echipa de Formula 1 BMW-Sauber catre fostul proprietar Peter Sauber, dupa ce compania Qadbak nu si-a respectat angajamentele financiare.

Constructorul BMW a vandut echipa de Formula 1 la jumatatea lunii septembrie catre compania de investitii Qadbak, dupa ce in luna iulie hotarase sa se retraga din competitie ca urmare a conditiilor economice dificile.

Cu toate acestea, germanii au anuntat vineri ca intelegerea anterioara cu Qadbak nu va fi finalizata, iar echipa BMW-Sauber a fost vanduta in cele din urma fostului proprietar Peter Sauber. Intelegerea este conditionata insa de acceptarea noii echipe pe grila de start a sezonului 2010.

"BMW AG a ajuns la o intelegere cu Peter Sauber in privinta vanzarii echipei BMW-Sauber F1 team. Contractul este conditionat de obtinerea unui loc pe grila de start in sezonul 2010. Acest lucru inseamna ca vanzarea echipei planuita initial catre compania Qadbak Investment nu va fi finalizata", se arata intr-un comunicat de presa al constructorului german.

Potrivit contractului dintre cele doua parti, cel putin 138 dintre cei 388 de angajati ai echipei vor fi concediati, iar BMW va suporta integral costurile de restructurare.

pe de alta parte, BMW nu exclude si alte reduceri de personal in viitorul apropiat.

"Ma simt foarte usurat ca am gasit aceasta solutie. Inseamna ca putem pastra locatia de la Hinwil si cea mai mare parte a locurilor de munca. Sunt convins ca noua echipa are un viitor foarte bun in Formula 1, iar echipele private vor beneficia de transformarile curente. Staff-ul nostru este foarte competent si motivat si astept cu nerabdare aceasta provocare", a declarat Peter Sauber, noul proprietar al echipei.

Via | BMW

Taguri: BMW, BMW-Sauber, Sauber

Comentarii (2)

  • ADEVARUL
    SE MINTE IN F1 PE FATA, CRED CA NU MA MAI UIT PNA IN PRIMAVARA LA NICI O STIRE
    0 0
  • BMW
    Nu inteleg cum se va numi echipa in noul sezon BMW SAUBER sau SAUBER ?
    Si daca va mai fi in F1 ca nu e scris nimic concret despre soarta echipei va exista sau nu in F1?

    Si ce semnificatie va mai avea Sigla BMW pe monopostul 2010 , cand nu vor mai fi motoare de BMW sau cutii de viteze Bavareze ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru