OFICIAL: Piquet Jr va concura in NASCAR in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.01.2010
Nelson Piquet Jr. a anuntat oficial ca va concura in NASCAR incepand din sezonul 2010, dupa ce a esuat in incercarea de a gasi o echipa in Formula 1.

Nelson Piquet Jr si-a manifestat de mai multe ori dorinta de a concura in Formula 1 in sezonul 2010, in ciuda faptului ca a provocat un accident in mod deliberat in Marele Premiu al statului Singapore din 2008.

Concediat de Renault la jumatatea anului trecut, brazilianul a incercat sa gaseasca o echipa pentru anul viitor si chiar s-a autopropus la Campos Meta, insa a fost refuzat din diverse motive. In acest context, Piquet Jr. a anuntat ca a reusit sa isi asigure un contract in competitia NASCAR din Statele Unite ale Americii.

"Sa am succes in Formula 1 a fost intotdeauna obiectivul meu, dar am invatat ca fericirea este la fel de importanta ca ambitia. Primele 18 luni in F1 nu au decurs exact cum mi-am dorit, asa ca am decis sa ma concentrez pe altceva si am ales sa concurez in America de Nord. NASCAR este o competitie extrem de competitiva si va fi o provocare incredibila si noua pentru mine. Am descoperit un grup grozav care vrea sa ma ajute si le sunt recunoscator. Va fi o experienta grozava de viata intr-un mediu pozitiv.

Sunt sigur ca acest an va fi fantastic si sunt incantat de viitorul meu pe circuit", a declarat brazilianul pentru site-ul sau oficial.

Piquet Jr. nu a anuntat numele echipei pentru care va concura, insa si-a manifestat dorinta de a concura si de a castiga celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Brazilianul a debutat in Formula 1 in sezonul 2008 la Renault, iar contractul initial a fost prelungit pentru inca un an in ciuda absentei unor rezultate satisfacatoare. Concediat dupa Marele Premiu al Ungariei, el a dezvaluit ulterior ca a produs in mod intentionat un accident in cursa din Singapore din 2008, insa a scapat de orice pedeapsa dupa ce a recunoscut incidentul in fata FIA.

Via | Nelson Piquet

Taguri: Nascar, Piquet

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Nascar
    Ce fraieri aia... dar cine stie. Si acolo se pot castiga curse cu strategi "bestiale" ca Singa 2008 :)
    0 0
  • Wow
    Si eu care credeam ca Piquet s-a "sinucis" in F1.
    Hmmm.....stai.....chiar s-a intamplat. :))

    Mi se pare mie sau aduce a "iz de Montoya"?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru