OFICIAL: Pirelli va colora distinct tipurile de pneuri în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.03.2011
Pirelli a anunţat că va utiliza culori diferite pentru logo-ul de pe pneuri pentru a diferenţia cele şase tipuri de cauciucuri pe care le va furniza în sezonul 2011.

Cu numai o săptămână înainte de începerea noului sezon competiţional, Pirelli a anunţat oficial modul în care va diferenţia tipurile de pneuri la Marile Premii.

Spre deosebire de metodele alese de Bridgestone în sezoanele precedente, producătorul italian va colora distinct logo-urile Pirelli şi P-Zero de pe părţile laterale ale cauciucurilor pentru fiecare tip de pneu în parte. Culorile au fost alese astfel încât fanii să distingă uşor tipurile de pneuri utilizate de piloţi pe parcursul unui Mare Premiu.

 Tip pneu
 Culoare
 Hard  argintiu
 Medium  alb
 Soft  galben
 Supersoft  rosu
 Intermediate  albastru deschis
 Wet (Ploaie)
 portocaliu

 

"Suntem foarte entuziasmaţi de revenirea în Formula 1 după 20 de ani şi dorim să fim un partener colorat al Formulei 1. Aşa că ce metodă mai bună de a simboliza asta decât o selecţie luminoasă a logo-urilor Pirelli pe părţile laterale? Asta va permite fanilor din tribune şi din faţa televizorului să spună dintr-o privire cine ce componentă utilizează, aceasta fiind o informaţie vitală, întrucât pneurile vor forma o parte cheie a strategiei de cursă în acest an", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

În primele trei curse ale sezonului, Pirelli va furniza pneuri soft şi hard, care vor fi colorate în galben şi argintiu.

Via | Pirelli

Taguri: Pirelli

Comentarii (19)

  • Firestarter
    alb vs argintiu
    Pentru spectatori cred ca o sa fie dificil sa deosebeasca vizual gumele hard (argintiu) de cele medii (alb). Puteau sa introduca culoarea verde pentru cele hard (asemanator codurilor de culori utilizate de unii producatori in karting)
    11 0
  • @Firestarter
    In mod normal, Pirelli va aduce pneuri diferentiate de doua clase de duritate la fiecare cursa. Adica sunt sanse minime sa vedem o combinatie medium-hard, medium-soft sau supersoft-soft.
    8 1
  • Idioti
    Nu era mai bine o ordine logica de exemplu cu cat mai soft cu atat o culoare mai calda iar dupaia cele de ploaie ceva special.
    Cam asa:
    Supersoft - rosu
    Soft - portocaliu
    Medium - galben
    Hard - Alb
    Itermediate-albastru deschis
    Wet-albastru inchis

    Dar ma rog, nu prea ii duce capul.
    11 16
  • Marius
    Flaviu_Maxim
    Ai dreptate. Ce ai spus tu se foloseste in alte domenii de zeci de ani.
    3 5
  • Offtopic
    Michael Herck a obtinut locul 3 in calificarile MP al Imolei . Cursa 1 incepe de la ora 15.00 . Succes , Michael !
    10 0
  • bernie ecclestone
    urata aceasta declaratie:|...Conform sefului F1, doar doua lucruri sunt importante in Marele Circ: "Unul e Ferrari, iar al doilea e zgomotul. Restul e doar PR - fara Ferrari si fara zgomot nu prea mai ai altceva in F1. Schimbarile astea vor avea costuri uriase pentru acest sport. Sunt sigur ca vor veni mai putini spectatori pe circuit si audienta la TV va scadea....
    4 4
  • Popicul
    mintilor luminate !
    Vad ca aici se cam critica alegerea culorilor.
    Am analizat si eu, putin ce-i drept, pt ca nu vad ce importanta are decat daca vreau sa ma dau expert, si am observat ca au ales culori calde si chiar stridente pentru situatii speciale.
    Gume de ploaie portocalii (poate ca vestele reflectorizante), nu e cald pe ploaie dar e nevoie de atentie, deci altfel de cald.
    Gumele super soft si soft rosu si galben si aici e vorba de atentie cat mergi cu ele ca se gata repede.
    Asa ca luind pe o alta linie logica are sens alegerea lor
    7 3
  • @sharky_raduku
    Sti cumva cine transmite?cei de la digi sau laudat ca vor transmite si gp2 dar nu au loc de atita fotbal.
    2 0
  • tocean78
    maine in PREMIERA la ora 13.15. in direct nu se poate, nu au loc de fotbal. sa vezi cum au distrus etapa de motogp din qatar, azi doua curse in direct si a treia tot maine la 11.30 in evident PREMIERA. sunt abonat digi dar cred ca tot pe internet vad formula 1, parca vad calificarile si cursele in PREMIERA la 3 zile dupa. numai bine si sa auzim de FOTBAL.
    2 0
  • cei de la Digi au anuntat ca vor transmite si antrenamentele libere,calificarile si cursa din Australia in DIRECT,la fel se va intampla si restul sezonului.In legatura cu GP2,nu este o cursa atat de importanta si de asta cred au ciopartit-o in felul acesta!In orice caz este un mare pas inainte fata de TVR!Florin Ion a anuntat ca Digisport va transmite si o emisiune saptamanalapentru pasionatii sporturilor cu motor,numita Grila de start.
    2 0
  • @mad79
    am auzit si eu ieri in timpul cursei de gp2 dar pana nu vad nu mai cred nimic. eu am intrebat ieri de ce nu apar antrenamentele din australia in programul tv de pe situl lor, si a raspuns ca ne asigura ca sunt in direct inclusiv cele de vineri.de la ora 3.30. OM trai si OM vedea
    0 0
  • salut
    eu m-am 'invatat',sa interpretez,ca daca un program nu apare pe Digisport,atunci mai mult ca sigur va fi transmis pe Digisport+!
    0 0
  • salut si tie
    la intrebarea mea de mai sus au raspuns ca sunt transmise pe digisport, nu pe digisport+. am vazut si eu ca programul digisport+ nu este actualizat pentru sfarsitul saptamani viitoare
    0 0
  • tocean78
    schumy1969
    Multumesc pentru raspuns.
    1 0
  • ctlnmihai
    antrenamente libere
    Se transmit live și antrenamentele libere după cum mi-a răspuns la un mail George Dobre
    2 2
  • fun_f1
    @ctlnmihai
    Chiar daca esti cea mai antipatica persoana din aceasta comunitate apreciez informatia pozitiva pe care ne-ai transmis-o!
    1 1
  • ctlnmihai
    fun_f 1
    sunt antipatic ptr. unii. în speță fanii alonso și fanii ferrari..ptr. alții nu sunt .. oricum ptr. mine puțin contează acest lucru.. nu sunt perfect dar n-am motive să - mi fie rușine de mine în realitate,unde contează cel mai mult
    5 2
  • timpi
    imi poate spune cineva daca masinile de anul asta au ajuns la timpii masinilor de anul trecut ? stiu de diferenta de aprox 2 secunde de care se vb dar parca la barcelona au fost mai rapizi ca anul trecut
    0 0
  • pauza!
    ce pin la teste si cursa nu mai avem noutati???
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru