OFICIAL: Vettel si-a prelungit contractul cu Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.08.2009
Red Bull Racing a confirmat ca Sebastian Vettel si-a prelungit contractul cu echipa austriaca pana in sezonul 2011, cu optiune de extindere pana in 2012.

Red Bull Racing a facut vineri un nou pas pentru a-si asigura pe termen lung serviciile celor mai buni piloti din Formula 1.

Desi avea deja asigurata linia de piloti pentru sezonul 2010, Red Bull a ajuns la o intelegere cu Sebastian Vettel pentru ca germanul sa concureze pentru echipa lui Dietrich Mateschitz pana la finalul sezonului 2011. In plus, noua intelegere prevede si posibilitatea de prelungire a contractului pana la finalul sezonului 2012.

Precedentul contract al lui Vettel cu Red Bull expira la finalul anului viitor, insa austriecii au fost impresionati de rezultatele excelente obtinute de german in acest sezon, pilotul aflandu-se in continuare in lupta pentru titlul mondial alaturi de coechipierul sau si Jenson Button. Pe de alta parte, Vettel afirmase recent ca va ramane alaturi de Red Bull pe termen lung, daca echipa ii poate garanta ca va lupta constant pentru titlul mondial.

Informatia vine la mai putin de o luna dupa ce Mark Webber si-a prelungit la randul sau contractul cu Red Bull pentru sezonul 2010.

ASCENSIUNEA LUI VETTEL IN FORMULA 1

Vettel face parte din programul Red Bull de dezvoltare al tinerilor piloti de la frageda varsta de 12 ani, debutand oficial in Formula 1 in sezonul 2007 pentru BMW-Sauber, cand l-a inlocuit pe Robert Kubica la Marele Premiu al Statelor Unite din postura de pilot de teste al echipei germane.

Un an mai tarziu, Vettel a devenit cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1 care a castigat un Mare Premiu de Formula 1, evenimentul petrecandu-se pe circuitul de la Monza intr-un sezon in care a concurat pentru Scuderia Toro Rosso.

Rezultatul i-a determinat pe cei de la Red Bull Racing sa il inregimenteze ca inlocuitor al lui David Couthard, pilotul semnand un contract pe doi ani la inceputul sezonului trecut.

Rezultatele nu au intarziat sa apara, Vettel luptand in prezent pentru titlul mondial din postura de ocupant al locului trei in clasamentul pilotilor.

Via | Red Bull

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Sebastian
    Sincere felicitari pentru aceasta realizare, oricum ma asteptam la asa de mult, Seba... da tot ce ai mai bun din tine pentru titlu :))) Cu putin noroc la talentul tau ai sanse sa-l iei de anul acesta ceea ce mie mi se pare o realizare extraordinara. Multa multa bafta :)
    0 0
  • ...
    bv lui...chiar imi place acest baiat...merita anul acesta titlul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru