OFICIAL: Webber rămâne la Red Bull în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 27.08.2011
Red Bull Racing a anunţat oficial că Mark Webber şi-a prelungit contractul cu echipa austriacă până la sfârşitul sezonului 2012.

Red Bull Racing a pus capăt în mod public tuturor speculaţiilor privind potenţiala retragere sau plecare a lui Mark Webber la o altă echipă în perspectiva sezonului următor.

Echipa patronată de Dietrich Mateschitz a anunţat sâmbătă la Spa-Francorchamps că Webber a semnat prelungirea contractului pentru sezonul 2012, urmând astfel să facă pereche cu Sebastian Vettel pentru al patrulea sezon consecutiv. Australianul susţine că decizia de a rămâne la Red Bull a fost una logică în contextul performanţelor obţinute de austrieci în ultimii ani.

"Vreau să continui să concurez în topul Formulei 1, aşa că este de la sine înţeles să rămân la Red Bull Racing pentru încă un an. Motivaţia mea de a obţine cel mai bun rezultat pentru mine şi pentru echipă este încă foarte ridicată. În ultimii cinci ani am muncit din greu şi am demonstrat că putem construi un monopost competitiv capabil să câştige şi aştept cu nerăbdare să pun monopostul şi să mă pun pe mine însumi la limită în fiecare weekend de cursă în 2012", a declarat el.

La rândul său, şeful Christian Horner a admis că prelungirea contractului lui Webber pentru anul viitor a reprezentat mai degrabă o simplă formalitate decât o negociere în adevăratul sens al cuvântului.

"Când am început să vorbim despre 2012 a fost imediat evident că Webber şi echipa doresc să continue parteneriatul de succes.

Asta a însemna că ajungerea la un acord pentru prelungirea contractului pentru 2012 a fost simplă. Webber cunoaşte bine echipă pentru că a fost cu noi din 2007, iar motivaţia, pregătirea fizică şi dedicarea sunt la fel de ridicate ca şi înainte", a precizat britanicul.

Webber concurează pentru Red Bull Racing din 2007 şi a obţinut până în prezent şase victorii, nouă pole position-uri şi 25 de podiumuri la volanul monoposturilor austriece. Coechipierul său Vettel este de asemenea sub contract cu Red Bull până la finalul sezonului 2014.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru