OFICIAL: Williams a vandut o parte din actiuni unei companii de investitii

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.11.2009
Williams a anuntat ca a vandut o cota minoritara din actiunile echipei catre o companie de investitii condusa de austriacul Toto Wolff.

Williams F1 Team continua sa isi imbunatateasca situatia financiara in ciuda faptului ca nu este sprijinita de niciun contructor.

Echipa a anuntat vineri ca a cedat o parte dintre actiuni catre compania de investitii Marchsixteen Investments condusa Toto Wolff, un austriac in varsta de 39 de ani.

Echipa nu a specificat procentul de actiuni achizitionat de Marchsixteen Investments si nici suma de bani care a intrat in contul celor de la Williams cu aceasta ocazie. De asemenea, Toto Wolff se va alatura Consiliului de Conducere al echipei Williams F1 Team.

Toto Wolff a fost implicat activ in sporturile cu motor, austriacul reusind sa termine pe locul 2 Campionatul de Raliuri al Austriei in sezonul 2006, dupa ce anterior a concurat in Campionatul Mondial de Turisme (FIA GT). El a fondat compania Marchsixteen Investments, cea care a preluat o parte din echipa Williams, in anul 2004.

Tranzactia vine la mai putin de o luna dupa ce Williams a inaugurat un centru tehnologic in Qatar, in cadrul caruia va dezvolta sistemul KERS pe baza volantului motorului si un simulator de curse.

Williams F1 Team a fost fondata in anul 1977 de Frank Williams si Patrick Head, care au detinut pana in prezent cate 50% din actiuni.

Coproprietarii au refuzat frecvent sa vanda o parte dintre actiuni, in ciuda interesul manifestat anterior de mai multi constructori din Formula 1.

Via | Williams

Taguri: Williams, vanzare

Comentarii (2)

  • Willams
    Daca nu ma insel, Williams F1 a fost fondata in 1969.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Williams F1
    Este o diferenta intre Williams F1 si Frank Williams Racing Cars or something. Prima a fost fondata in 1977 si a doua in 1969.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru