OFICIAL: Williams va utiliza motoare Cosworth in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.10.2009
Williams a confirmat oficial ca va utiliza motoare Cosworth incepand din sezonul 2010, durata contractului nefiind insa precizata.

Williams F1 Team a oficializat vineri parteneriatul cu producatorul Cosworth pentru furnizarea motoarelor incepand din sezonul 2010. Comunicatul de presa al echipei britanice vine la numai cateva ore dupa ce Frank Williams dezvaluiese in premiera informatia in cadrul unui interviu acordat publicatiei Gulf News.

Williams nu a mentionat durata contractului, afirmand doar ca intelegerea este valabila pe termen lung, ceea ce sugereaza un contract multi-anual.

Williams si-a manifestat increderea ca va primi un motor competitiv din partea celor de la Cosworth, prin intermediul caruia va obtine performante majore in Formula 1.

"Cosworth ne-a impresionat prin calitatea echipei sale tehnice si ne-a convins ca vor oferi un motor de Formula 1 competitiv. In plus, la fel ca si Williams, Cosworth este o companie independenta ai carei proprietari impartasesc pasiunea pentru curse si inginerie. Cred ca impreuna vom dezvolta un monopost competitiv pentru sezonul 2010 si o relatie pe termen lung", a explicat Williams in cadrul unui comunicat de presa.

Pe langa Williams, Cosworth va furniza motoare si pentru cele patru noi echipe acceptate pe grila de start a Formulei 1: USF1, Campos GP, Manor GP si Lotus F1 Team.

In plus, exista speculatii ca Red Bull Racing intentioneaza de asemenea sa utilizeze un motor Cosworth incepand de anul viitor.

Via | Williams

Taguri: Cosworth, Williams

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Williams
    Zilele lor in Formula 1 sunt numarate si mai putine decat crede Sir Williams, din fericire!
    0 0
  • dupa fapta si rasplta !
    Dupa ce tot anul 2009 a fost gica contra, este firesc acuma sa nu poata face rost decat de ce nu este in FOTA. Aia nu uita, chiar daca iarta.
    Batranul spera ca va profta de faptul ca noul motor va fi gandit pntru curse fara alimentare.
    Poate avem in fata o noua interpretare flexibila a regulamentelor. Ceilalti au motoarele inghetate pe cand Cosworth va avea voie sa modifice motorul !?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru