Piloţii vor avea un set suplimentar de pneuri experimentale în antrenamente

de Daniel Popescu
Marti, 07.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a confirmat că va furniza un set suplimentar de pneuri experimentale în prima sesiune de antrenamente libere, pentru a impulsiona piloţii să iasă pe circuit.

Numărul scăzut de tururi efectuate de piloţi pe parcursul primei sesiuni de antrenamente din cadrul unui Mare Premii cu scopul de a păstra pneurile pentru calificări şi cursă a determinat echipele să găsească o soluţie pentru a remedia această problemă.

Force India a venit cu propunerea ca Pirelli să furnizeze un set suplimentar de pneuri pentru echipele care rulează piloţi debutanţi în prima sesiune de antrenamente libere, însă echipele de top s-au opus pentru că nu intenţionează să utilizeze astfel de piloţi, astfel că această idee nu le aducea niciun beneficiu.

Tocmai de aceea, Pirelli a acceptat să ofere setul suplimentar de pneuri pentru toate echipele, speranţa producătorului fiind că echipele să iasă mai mult pe circuit.

Urmareste Automarket
"Aşa cum permite actualul regulament, vom furniza un set suplimentar de pneuri hard experimentale pentru prima sesiune de antrenamente libere şi sperăm ca toate echipele să-l utilizeze pe parcursul acestor sesiuni.
Este ceva ce am vrut să facem pentru a încuraja toate echipele să fie prezente pe circuit cât mai mult posibil încă de la start, în special cu piloţi debutanţi, pentru a oferi fanilor spectacolul pe care merită să-l vadă"
, a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Totuşi, nu este exclus ca unele echipe să nu fie interesate de noul pneul experimental, întrucât acesta are o compoziţie diferită de cele utilizate în mod obişnuit.

Pirelli a anunţat anterior că va modifica pneurile hard începând cu Marele Premiu al Spaniei, acestea urmând să aibă o compoziţie mai dură. 

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru