Pirelli a anunţat tipurile de pneuri pentru primele trei curse

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.02.2012
Pirelli a dezvăluit compoziţiile de cauciucuri pe care le va furniza în cursele din Australia, Malaezia şi China. Pneurile supersoft sunt singurele care lipsesc.

Cu numai o lună înainte de debutul noului sezon competiţional, Pirelli a dezvăluit tipurile de pneuri pe care le va furniza echipelor în primele trei etape.

Astfel, în Marele Premiu al Australiei din 18 martie, cursa inaugurală a sezonului, piloţii vor avea la dispoziţie pneuri soft şi medium. Aceleaşi compoziţii vor fi disponibile şi pentru Marele Premiu al Chinei, a treia etapă din acest sezon. În schimb, echipele vor utiliza cauciucurile medium şi hard în Marele Premiu al Malaeziei, care va avea loc la numai şapte zile după cursă inaugurală de la Melbourne.

Fiecare echipă va primi şase seturi de pneuri din compoziţia mai dură şi cinci seturi din compoziţia mai moale.

Singurul tip de pneu care nu va fi utilizat în primele trei curse ale anului este cel supersoft, acesta fiind de altfel şi singurul care va fi identic cu cel furnizat anul trecut.

Anunţul făcut de producătorul italian sugerează că pneurile de compoziţie medium vor deveni principalul tip de cauciuc furnizat în 2012, după ce anul trecut această "onoare" a revenit pneurilor soft, utilizate în aproape toate Marile Premii.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru