Pirelli a efectuat o nouă sesiune de teste la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.09.2010
Pirelli a efectuat în această săptămână o nouă sesiune de teste pe circuitul de la Jerez pentru a evalua tipurile de cauciucuri pentru sezonul următor.

Nick Heidfeld a participat miercuri şi joi la cea de-a treia sesiune de teste efectuată de Pirelli, unicul furnizor de cauciucuri din Formula 1 începând de anul viitor.

Producătorul italian a evaluat mai multe tipuri de pneuri pe parcusul a aproape 200 de tururi, în condiţiile în care va furniza patru tipuri de cauciucuri slick în sezonul următor, mulţumindu-i pilotul german pentru feedback-ul pe care acesta l-a oferit în ultima perioadă. Heidfeld a semnat recent un contract cu BMW-Sauber pentru ultimele cinci curse ale anului, motiv pentru care nu va continua colaborarea cu Pirelli.

"Dorim să-i mulţumim lui Heidfeld pentru contribuţia semnificativă la programul nostru de dezvoltare pentru pneuri şi îi dorim toate cele bune în viitor. Pentru a evita favorizarea unei echipe, am decis să renunţăm la contractul său şi l-am ales pe Romain Grosjean să testeze pentru noi la Monza. Acesta a căpătat multă experienţă într-un timp scurt, inclusiv în dezvoltarea pneurilor pentru GP3, aşa că sunt sigur că va fi capabil să ne dea un feedback pozitiv."

"Testele de la Jerez au decurs foarte bine şi am completat toată munca planificată pentru cele două zile.

Acum ne îndreptăm spre Monza, unde obiectivul nostru va fi să finalizăm construcţia înainte de a ne concentra mai mult de tipurile de componente", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Alegerea lui Grosjean în rolul de pilot de teste a fost confirmată de Pirelli la scurt timp după apariţia informaţiei în presa internaţională.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru