Pirelli admite că nu a putut acumula date despre pneuri la Jerez

de Daniel Popescu
Luni, 11.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Pirelli au admis că nu au putut acumula date cu adevărat importante despre pneurile pentru acest an din cauza naturii abrazive a asfaltului de pe circuitul de la Jerez.

Esential 24 de tururi a avut cel mai lung stint efectuat de un pilot in testele de la Jerez
Echipele au avut la dispoziţie săptămâna trecută patru zile de teste în care una dintre preocupări a fost analizarea comportamentului noilor pneuri Pirelli.

Natura abrazivă a circuitului a făcut însă ca nici măcar producătorul italian să nu poată obţine date importante despre pneurile pe care le va oferi în acest sezon, lucru anticipat de altfel încă din primele zile ale săptămânii.

Pirelli a furnizat la test pneuri soft, medium şi hard, însă Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport, spune că echipele au utilizat foarte puţin cauciucurile de specificaţie soft.

"Se pare că suntem pe drumul cel bun şi schimbările pe care le-am vrut sunt acolo: pneurile sunt mai rapide decât cele de anul trecut, iar fereastra de performanţă maximă este mai mare. Totuşi, condiţiile de la Jerez nu au fost ideale în acest an, pentru că asfaltul a fost foarte abraziv şi prin urmare a fost dificil să tragem concluzii concrete.

Suprafaţa a fost chiar mai abrazivă decât anul trecut. Avem multe date despre pneurile hard şi medium, foarte puţine despre pneurile soft şi niciunul fel de date despre supersoft", a declarat britanicul.

Din cauza asfaltului abraziv, echipele nu au putut efectua stinturi foarte lungi, motiv pentru care cel mai mare stint a avut doar 24 de tururi şi a fost realizat cu pneuri medium. În schimb, cu pneurile hard, cel mai lung stint a avut doar 20 de tururi.

Echipele vor avea prima experienţă din acest an cu pneurile supersoft în testele de la Barcelona care vor începe în 19 februarie.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru