Pirelli anticipează doua sau trei opriri la boxe în Australia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.03.2011
Pirelli susţine că piloţii vor opta pentru strategii cu două sau trei opriri la boxe în cursa din Australia şi va aduce un set suplimentar de pneuri hard pentru prima etapă a anului.

Pirelli, noul furnizor de pneuri din Formula 1, face ultimele pregătiri pentru Marele Premiu al Australiei, la scurt timp după ce a dezvăluit noua modalitate în care va diferenţia pneurile în acest sezon.

Oficialii producătorului italian au analizat datele colectate în cele patru sesiuni de teste din această iarnă şi caracteristicile circuitului de la Melbourne şi au ajuns la concluzia că piloţii vor opta în cea mai mare parte pentru două sau trei opriri la boxe.

"În Australia, ne aşteptam să vedem strategii cu două şi chiar trei opriri la boxe, ceea ce contravine într-un fel ADN-ului companiei noastre, pentru că anvelopele dedicate maşinilor de serie sunt concepute să reziste cât mai mult. În Formula 1 avem, însă, o situaţie complet diferită, pentru că echipele şi promotorul acestei competiţii ne-au cerut să oferim anvelope care să crească gradul de spectaculozitate în acest sport. Cu acest obiectiv în minte, abia aşteptam să vedem cum piloţii şi echipele îşi vor adapta strategiile la fiecare cursă, în funcţie de pneurile pe care le au la dispoziţie.

Am descoperit mici diferenţe între echipe încă de la sesiunile de teste şi, cu siguranţă, va fi extrem de spectaculos de urmărit cum se va traduce totul într-o cursă reală", a declarat Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli.

De asemenea, Pirelli a dezvăluit ca pneul stanga-fată va fi cel mai solicitat pe parcursul weekendului, din cauza naturii circuitului de la Albert Park. În altă ordine de idei, Pirelli a anunţat că va oferi echipelor un set suplimentar de pneuri hard care va putea fi utilizat pe parcursul celor două sesiuni de antrenamente libere de vineri. Astfel, în total, fiecare pilot va avea la dispoziţie 12 seturi de pneuri în loc de 11 seturi, aşa cum specifică regulamentul tehnic.

Decizia face parte dintr-o nouă reglementare care permite priducatorului italian să aducă un set suplimentar de pneuri la anumite Mari Premii în scopuri de evaluare.

Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru