Pirelli anticipează patru opriri la boxe în Malaezia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.04.2011
Pirelli anticipează că piloţii vor efectua în medie câte patru opriri la boxe pe parcursul Marelui Premiu al Malaeziei.

Comunitatea Formulei 1 a fost surprinsă de numărul scăzut de opriri la boxe din prima cursă a sezonului de la Melbourne, după ce piloţii au trecut pe la standuri de cel mult trei ori, iar Sergio Perez a reuşit performanţa să efectueze o singură oprire.

Cu toate acestea, Pirelli anticipează ca adevăratul test pentru pneuri va veni în Marele Premiu al Malaeziei, caracterizat de temperaturi de ale pistei până la 50 de grade Celsius şi de umiditate excesivă.

"Natura circuitului de la Sepang şi cele peste 50 de grade Celsius la nivelul pistei vor reprezenta probabil cea mai agresivă combinaţie pentru pneurile noastre. Bineînţeles, orice ploaie ar putea schimba situaţia, dar este posibil ca în condiţii normale Marele Premiu al Malaeziei să vadă o medie de patru opriri la boxe pe pilot", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Ipoteza este amplificată şi de faptul că Pirelli va furniza în Malaezia pnreuri soft şi hard, adică aceeaşi combinaţie de cauciucuri precum în Australia.

Pe de altă parte, ploaia a bulversat frecvent cursele de la Sepang în ultimii ani, ultimul episod datând din 2009, când Marele Premiu al Malaeziei a fost suspendat din cauza furtunilor puternice şi a luminozităţii reduse.

Via | GMM

Comentarii (4)

  • Valeuuu!... ma navaliti!
    ce dea noutati interesante... oare au legatura cu 1APRILIE?
    3 1
  • Aerodinamica
    Rotile se vor fi puse incrucisat iar mecanicii vor consuma din cinci in cinci minute cate un Hamburger ca sa isi domine teroarea. Azi e Vineri! Vineri "13".... Hhooroooor.....Hhoooooorrrrrroooooorrrrrrrrrrrrrrr
    3 3
  • Perez... opriri la boxe
    nu mai faceti eroism pe cazul lui Perez, caci mergind calm, poti merge cu un set de pneuri si pin la sfirsitul sezonului cu ele si inca sa fie ok si pentru inca o cursa... Fortezi mult degradarea e mai precoce..
    6 3
  • ctlnmihai
    TEROARE PENTRU MECANICI! Patru opriri la boxe în Malaezia
    http://www.accuweather.com/en-us/my/kuala-lumpur/kuala-lumpur/forecast2.aspx Se anunță un week-end ploios în Malaezia..
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru