Pirelli anticipează trei opriri la boxe în Malaysia

de Daniel Popescu
Marti, 19.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că piloţii vor efectua câte trei opriri la boxe în cursa de la Sepang, însă furtunile prognozate pentru duminică ar putea schimba radical situaţia.

Pirelli va furniza pneuri de compoziţie medium şi hard în Marele Premiu al Malaysiei de la sfârşitul acestei săptămâni, moment în care cauciucurile hard cu marcaj portocaliu îşi vor face pentru prima oară apariţia în Formula 1.

Temperaturile ridicate de la Sepang şi umiditatea excesivă l-au determinat pe Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, să anticipeaze că piloţii vor opta în cea mai mare măsură pentru strategii cu câte trei opriri la boxe.

Urmareste Automarket
"Acesta este unul dintre cele mai solicitante weekenduri pentru pneurile noastre pe care le experimentăm pe parcursul unui an.
Tipurile de pneuri pe care le avem pentru Malaysia sunt acelaşi ca anul trecut, dar compoziţiile în sine oferă mai multă performanţă şi au în mod deliberat o degradare mai mare în acest sezon. Anul trecut, strategia cu trei opriri s-a dovedit a fi câştigătoare într-o cursă desfăşurată parţial pe uscat, parţial pe ploaie. Ne aşteptăm din nou la trei opriri la boxe, dar este posibil ca vremea să domine acţiunea"
, a declarat britanicul.

Hembery se referă la prognoza meteo pentru Marele Premiu al Malaysiei, care în acest moment indică furtuni pentru ziua cursei, în timp ce temperatura maximă a aerului va ajunge la aproximativ 33 de grade.

Via Pirelli

Comentarii (7)

  • Alta cursa cu ploaie ? Cea de anul trecut a fost foarte confuza. Se pare ca tot nu vom avea indicii despre cine cum sta cu monoposturile.
    8 12
  • (i)- informatie
    nu inteleg calendarul "sac" de anul asta pe AM. nici ora, nici antrenamente...
    10 2
  • cursa va fi duminica de la ora 10
    la fel si calificarile de sambata

    cel putin asa scriu cei de la digisport pe site
    6 11
  • JugaruGabi
    3-10 opriri la boxe sa se faca domnule Hembery!
    Poate asa... scoateti profit mai mare si omorati spectacolul pe circuit de tot. ;)
    4 3
  • Am ajuns sa facem "calcule" dupa uzura pneurilor,a temperaturii si a predictiilor Pirelli...trist !
    4 2
  • si viraje fac astia pe circuit ca sa incurce pilotii....linii drepte.anvelope de iarna sau de vara si dispare tristetea! Gata cu stresul legat de degradarea pneului!
    5 0
  • Sebastian
    Ar trebui sa faceti URGENT ca la fiecare cursa sa se vada orele de desfasurare ... nu e normal sa trebuiasca sa intram pe alte site-uri ca sa aflam aceste detalii esentiale.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru