Pirelli: "Costurile participării în Formula 1 vor fi zero"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 24.06.2010
Pirelli susţine că nu va avea niciun fel de costuri când va furniza pneuri în Formula 1 între 2011-2013, întrucât echipele vor plăti pentru cauciucuri.

Până în acest an, producătorii de pneuri erau nevoiţi să ofere pneuri în Formula 1 cu titlu gratuit, companiile având astfel costuri ridicate cu fabricarea cauciucurilor pentru echipele din competiţie.

Criza economică a schimbat însă radical acest concept, iar începând de anul viitor fiecare echipă va plăti pentru pneurile sale, motiv pentru care Pirelli susţine că nu va avea niciun fel de costuri.

"Vom furniza pneuri în Formula 1 începând de anul viitor şi avem această oportunitate datorită faptului că lumea se schimba. Formula 1 înţelege problema furnizorilor şi am fost capabili să ajungem la o înţelegere pentru a servi Formula 1 cu pneuri, iar ei ne-au ajutat plătindu-ne pentru aceste servicii. Până la urmă, costurile noastre vor fi zero comparativ cu bugetul nostru".

"Vom redirecţiona campaniile publicitare din alte competiţii către Formula 1. În primul rând pe cele din raliuri, unde vor exista reguli noi de anul viitor. Am fost furnizori unici de pneuri (n.r - în WRC), iar de anul viitor vor mai mulţi furnizori, aşa că în mod siguri vom muta aceste investiţii spre Formula 1.

Vom reduce bugetul din celelalte competii şi ne vom concentra pe Formula 1", a declarat Marco Provera, CEO-ul Pirelli, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pirelli a confirmat de asemenea că a început deja producţia noilor pneuri de Formula 1 pentru sezonul următor, însă până în prezent nu s-a luat o decizie finală în privinţa trecerii la pneurile de 18" în sezonul 2013.

"Ne-am întâlnit deja cu FOTA şi avem toate informaţiile tehnice de care avem nevoie pentru a dezvolta şi furniza pneuri conform cererii. Am făcut simulări şi calcule bazate pe aşteptările lor, aşa că am început deja să dezvoltăm pneurile", a precizat Maurizio Boiocchi, directorul departamentului de dezvoltare al Pirelli.

Primele pneuri dezvoltate de Pirelli ar putea fi testate iniţial pe monoposturi de GP2, mai ales că în prezent testele de Formula 1 sunt interzise în timpul sezonului. Producătorul italian va negocia cu echipele şi FIA posibilitatea de a efectua o sesiune de teste pentru noile specificaţii.

"După testul de GP2 vom avea o discuţie cu echipele pentru a vedea care este cea mai bună oportunitate pentru a avea încredere în pneurile noastre şi pentru a afla cerinţele lor în privinţa sezonului 2011.

Acest lucru trebuie stabilit şi cu FIA, pentru ca testele nu sunt permise în mod normal conform actualului regulament", a mai precizat Boiocchi.

Via | Adam Cooper

Taguri: Pirelli, cauciuc, pneu

Comentarii (2)

  • Pirelli
    Cool baby,asa da pneuri chiar ca va arata bine pe monoposutrile de f1.Numai bine
    0 0
  • Pirelli
    "monoposturile"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru