Pirelli dezvăluie secretul succesului lui Vettel în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.09.2011
Pirelli a dezvăluit că Sebastian Vettel a fost singurul pilot care a vizitat fabrica italienilor înainte de startul sezonului 2011 pentru a afla toate detaliile despre pneurile pe care le va furniza în F1.

Sebastian Vettel a dominat autoritar sezonul 2011 al Formulei 1 şi poate deveni matematic campion mondial cu cinci etape înainte de final. Performanţele sale se datorează cel puţin parţial şi prestaţiilor excelente obţinute în calificări, întrucât pilotul echipei Red Bull Racing a plecat de 10 ori din pole position în 13 etape.

Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, susţine că unul dintre motivele pentru care Vettel a dominat sezonul este buna înţelegere a caracteristicilor cauciucurilor, iar avantajul germanului a fost generat de o vizită efectuată la fabrica italienilor în luna decembrie. Potrivit lui Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, Vettel a fost singurul pilot de Formula 1 care a făcut o astfel de vizită înaintea noului sezon.

"Am fost impresionaţi când a venit să ne vadă şi cred că asta ne-a arătat ce fel de pilot este. Cu siguranţă ceea ce a făcut cu noi face în toate activităţile sale. Singurul alt pilot care ne pune multe întrebări este un alt german, care este un pic mai în vârstă şi cu câteva mai multe titluri mondiale (n.r - Michael Schumacher).

Asta este interesant, este ca şi cum i-ai vedea pe maestru şi pe protejatul său la munca", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Hembery a dezvăluit şi scopul vizitei efectuate de Vettel la fabrica Pirelli în luna decembrie, afirmând că a vrut să afle cât mai multe lucruri despre modul în care vor funcţiona pneurile din 2011.

"A vrut să ştie ce facem, să vadă laboratoarele, să întâlnească oamenii din conducere, nu doar pe cei din sporturile cu motor, dar a vrut să vadă şi compania în general. A vrut să ştie ce vrem să obţinem şi ce ni s-a cerut să facem pentru a înţelege cum vor fi pneurile în 2011. Era dornic să înţeleagă cum va influenţa noul furnizor de pneuri strategia lor de cursă, iar asta l-a ajutat evident în acest sezon", a adăugat el.

Via | Autosport

Taguri: Pirelli, Vettel

Comentarii (4)

  • !
    asta pt cei care ziceau ca webber e dezavantajat de ekipa !!
    7 3
  • Tracto
    este in continuare
    anul trecut l-a cam dominat pe vettel pana in momentul in care red bull a pus piciorul in prag.

    in conditiile in care anul trecut cu o etapa inainte de final webber era lider in clasament si l-a dominat pe vettel si avea mai multe victorii ca el, mi se pare cel putin ciudat ca anul acesta vettel sa il puna in umbra total pe webber.

    DE FIECARE DATA CAND O MASINA RED BULL ARE O PROBLEMA CU SIGURANTA A FOST SI VA FI CEA A LUI WEBBER !
    6 10
  • concluzie
    A fost favorizat si de Pirelli,incredibil dar adevarat.Si acum un cantecel:A FOST FAVORIZAT,A FOST FAVORIZAT.HA
    8 3
  • Finalu'
    HA,HA,HI,HI,HI,HAM,HAM,HAM.a fost favorizat
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru