Pirelli: "Heidfled, pilotul ideal pentru testarea noilor pneuri"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Nick Heidfeld este pilotul potrivit să evalueze performanta noilor pneuri Pirelli pentru sezonul 2011, potrivit producătorului italian.

Pirelli a efectuat săptămâna trecută prima sesiune de teste cu o serie de cauciucuri experimentale pentru sezonul 2011 cu un monopost de GP2, însă a refuzat să dezvăluie identiatea pilotului aflat în cockpit.

Totuşi, pentru următoarele sesiuni de acest gen producătorul italian speră să obţină permisiunea de a se baza pe feedback-ul lui Nick Heidfeld, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din Formula 1, în prezent pilot de teste la Mercedes GP.

"Avem nevoie de un pilot extrem de experimentat şi bine pregătit, care poate parcurge 800 km într-o zi fără să cedeze. Heidfeld se potriveşte foarte bine acestui profil şi ar fi candidatul ideal", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, pentru publicaţia germană Auto Bild.

Prezenţa lui Heidfeld în cockpitul unui monopost echipat cu pneuri Pirelli ar putea atrage însă nemulţumirea echipelor rivale, care ar putea considera că Mercedes GP ar putea fi avantajata în înţelegerea caracteristicilor noilor cauciucuri.

Pirelli a stabilit deja că va mai efectua şase sesiuni de teste cu un monopost de Formula 1 din sezonul 2009, ce vor avea loc pe circuite precum Monza, Barcelona, Jerez şi Paul Ricard.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru