Pirelli modifică marcajul pentru pneurile soft

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.04.2011
Pirelli a decis să marcheze pneurile mai moi cu o dungă în stilul celei folosite de Bridgestone în sezonul precedent, pentru ca acestea să se diferenţieze mai uşor de cauciucurile mai dure.

Pirelli a utilizat culori diferite pentru logo-ul companiei şi al brandului P-Zero pentru a diferenţia cele şase tipuri de pneuri pe care le furnizează în Formula 1 începând din acest sezon, însă marcajul s-a dovedit a fi dificil de evidenţiat în timpul primei curse a sezonului din Australia.

Din acest motiv, producătorul italian a decis să aducă o suplimentare minoră a marcajului şi să traseze o dungă de-a lungul cauciucurilor cu consistenta mai mică.

Astfel, în Marele Premiu al Malaeziei, pneurile soft vor avea o dungă de culoare galbenă pe părţile laterale, pe lângă logo-urile Pirelli şi P-Zero vopsite în aceeaşi nuanţă, în timp ce pneurile hard vor avea doar cele două logo-uri vopsite în argintiu.

Dunga de pe marginea pneurilor a fost utilizată în trecut şi de Bridgestone pentru a diferenţia cele două tipuri de pneuri utilizate pe parcursul unui Mare Premiu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru